Verbouwen

Renovatiedag: Renovatie van hoeve tot woonerf

Renovatiedag: Renovatie van hoeve tot woonerf
In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u deze keer de renovatie van een hoeve tot woonerf. Het project betreft de renovatie van de historische Sint-Jacobshoeve in de schaduw van de Koppenberg. De vierkantshoeve met vrijstaand torengebouw wordt gerenoveerd tot een hedendaags woonerf met respect voor de historische kwaliteiten van de site. Het project zal gefaseerd uitgevoerd worden tot een woonerf met drie wooneenheden.

De huidige (en eerste) fase betreft de renovatie van de grote schuur van de hoeve. Het 2280 m³ grote volume wordt gerenoveerd tot gezinswoning met vijf slaapkamers. De slaapkamers komen in een schijf langs de topgevel, zodat de rest van het volume vrij blijft voor de leeffuncties, open tot in de nok.

Zondagnamiddag 28 mei 2017 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 75 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2016-...
Woonerf

Bureaugegevens
Ingenieur-Architect Mathieu De Cock

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant