Duurzaam Bouwen

Op Batibouw 2017 wordt iedereen BEN

Op Batibouw 2017 wordt iedereen BEN
Bijna-EnergieNeutraal (BEN)-bouwen wordt pas vanaf 2021 de verplichte norm voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen, maar uiteraard doe je er beter aan om, als je een nieuwbouw plant, meteen nu al BEN te bouwen. Hoe je dat concreet aanpakt en hoe je dat betaalbaar houdt, leer je op de website www.IedereenBen.be waar coach Ben je doorheen de verschillende stappen gidst om je woning BEN te maken en ook heel wat financieringstips geeft. Liever face-to-face advies of een extra financiële stimulus als je BEN-bouwt? Volg dan het IedereenBen-parcours op Batibouw 2017…

Iedereen Ben!

Vanaf 2021 moet elke nieuwbouwwoning verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) zijn. Maar waarom zou je tot dan wachten om BEN te bouwen als dat nu al probleemloos kan? Op de website www.IedereenBen.be en via de Facebookpagina van Iedereen Ben loodst coach Ben je doorheen de verschillende stappen om je woning BEN te maken. Van ‘dak en vloer’, over ‘buitenmuren’, ‘glas, ramen en deuren’ en ‘ventilatie’ tot ‘verwarming en hernieuwbare energie.’ Bij elk van die stappen wordt op een overzichtelijke manier informatie gegeven over de wettelijke vereisten, mogelijke oplossingen, verdelers…

Niet zo’n lezer? Dan kan je sinds kort ook terecht op www.IedereenBen.tv of op de YouTube-pagina IedereenBen tv. Daar helpt coach Ben kandidaat-bouwers Bjorn en Alice tijdens 8 korte filmpjes , die elk een ander BEN-thema behandelen, om een woning te bouwen die vandaag al beantwoordt aan de normen van morgen.

En wil je echt heel persoonlijk in contact komen met coach Ben of genieten van een extra financiële stimulans, dan kan dat tijdens Batibouw 2017…

Coach Ben op Batibouw

Op de stands van Recticel Insulation (stand 5.311), ISOVER (stand 5.201), Wienerberger (stand 5.309), Viessmann (stand 12.117), Deceuninck (stand 4.117), Renson (stand 4.219) en AXA Bank (stand PA-18) zal op Batibouw een Iedereen Ben-pancarte staan die alle bezoekers met vragen over Bijna-EnergieNeutraal bouwen aanspoort om ze – vrijblijvend – te stellen.

Bij elke Iedereen Ben-pancarte zullen postkaartjes liggen met algemene info over www.IedereenBen en een grondplanflyer waarop de ligging van de Batibouwstanden van de verschillende Iedereen Ben-partners aangegeven staat. Zo kan elke Batibouwbezoeker zijn eigen Iedereen Ben-parcours uitstippelen.

Batibouwactie: geen dossierkosten voor BEN-bouwers

BEN-bouwen is steeds een verstandige keuze. Zo win je immers meteen al de strijd tegen de energiefactuur en is je woning later veel meer waard. Bovendien kan je een beroep doen op heel wat financiële stimuli vanwege de overheid (alle info op www.IedereenBen.be)

En voor wie nog een extra financieel duwtje in de rug nodig heeft lanceert AXA Bank (stand PA-18) – de enige bank die aanwezig is op Batibouw om financieel advies te verlenen aan iedereen die duurzaam wil bouwen of renoveren – een bijzondere actie. Nieuwbouwers die kunnen aantonen dat ze BEN gaan bouwen en daarvoor een woonkrediet bij AXA Bank aangaan, betalen in het kader van deze Batibouwactie geen dossierkosten vanaf 3 februari.

Ook interessant