Verbouwen

Bescherm uw woning tegen vochtproblemen

De laatste maanden zijn nieuwe vochtplekken, ondergelopen kelders en schimmels door vocht spectaculair toegenomen in Vlaamse woningen. Vochtproblemen zijn niet leuk, kunnen overlast meebrengen en uiteindelijk de waarde van je huis sterk verminderen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig effectieve methodes om dit op te lossen. Aarzel niet langer en bescherm je woning!

Je bent niet alleen!

De eerste 6 maanden van 2016 waren de natste sinds de metingen, waarbij de maand juni de natste ooit was. Geen wonder dat 1 op 3 Vlaamse gezinnen last heeft van vocht en dat er een grote toename is van vochtproblemen. Vocht in huis kan verschillende oorzaken hebben, maar het is wel belangrijk om tijdig in te grijpen voordat het erger wordt. Vocht kan namelijk ongezonde schimmel met zich meebrengen en zelfs je muren en/of dak laten afbrokkelen. Alhoewel vochtproblemen in de zomermaanden een stuk minder zichtbaar zijn, slaan ze dubbel zo hard toe in het najaar. Verhelp je vochtproblemen daarom definitief. Vraag jouw gratis vochtdiagnose aan.

Diagnose is essentieel

Vocht in de woning is niet altijd eenvoudig te verhelpen. Het belangrijkste is om de juiste oorzaak van het probleem te analyseren. Hiervoor heb je de hulp nodig van een vakman met ervaring om de juiste diagnose te stellen.
Enkele oorzaken van vochtproblemen:
  • Constructiefouten: Door constructiefouten kan het regenwater zijn weg naar binnen vinden. Een fout in de waterkerende laag, slecht geplaatst daklood, een slechte aansluiting van een aanbouw kunnen allemaal leiden tot vochtproblemen.

  • Grondwater: Wanneer je vochtplekken hebt ter hoogte van het grondniveau, heb je normaal te maken met opstijgend vocht. Door een te hoge stand van het grondwater zal een verouderde fundering het grondwater absorberen.

  • Poreuze gevel: Oudere gebouwen met een poreuze gevelbekleding kunnen regenwater doorlaten, zeker als dit gepaard gaat met felle winvlagen. Dan spreekt men van doorslaand vocht. Dit zal zich vertalen in vochtproblemen aan de binnenzijde.

  • Condensatie: Heb je last van vochtplekken of schimmels in de keuken, badkamer of slaapkamer, dan heb je ongetwijfeld te maken met condensatievocht. Dit type vochtprobleem ontstaat door een grote hoeveelheid waterdamp die ontstaat door het koken, douchen of baden. Genoeg ventileren is de boodschap.

Bescherm uw woning tegen vochtproblemen

Waarom het verhelpen van vochtproblemen

Het is belangrijk om tijdig de vochtproblemen aan te pakken voor ze uit de hand lopen. Om dit ook te stimuleren heeft de Vlaamse Overheid vochtbestrijding opgenomen in de verbeteringspremie, waarbij je financieel geholpen wordt voor de uitgevoerde werken.
Jouw vochtprobleem zo snel mogelijk oplossen heeft enkel voordelen:
  • Je woning daalt niet in waarde
  • Je hoeft niet dagelijks het vocht en schimmels te behandelen of op te kuisen
  • Je woont in een gezonde woning zonder schimmels
  • Je kan in aanmerking komen voor een verbeteringspremie van de Vlaamse overheid van maximum 750 EUR
  • Je bespaart door het vocht nu aan te pakken en je geen hele muren of een dak moet vervangen

Technieken van vochtbestrijding

Afhankelijk van je vochtprobleem bestaan er verschillende methodes om het vocht te bestrijden en tegen te houden. Alles begint bij een deftige analyse van het probleem. Pas daarna wordt beslist welke techniek geschikt is. Zo kan een muur geïnjecteerd worden met een gel om het opstijgend water tegen te houden of wordt een coating aangebracht op de buitenmuur om het doorslaand vocht te stoppen. Het onderkappen en plaatsen van waterkerende lagen zijn andere methodes om het vocht weg te houden.

Wacht niet te lang om iets aan je vochtproblemen te doen. Bereid je woning voor op de het Belgische natte herfstweer en laat een diagnose van jouw vochtprobleem opmaken.
Klik hier voor vrijblijvend meer informatie.

Bescherm uw woning tegen vochtproblemen

Ook interessant