Architectuur

GreenNest integreert hotel en tuinbouwbeleving

MorePlatz heeft een concept bedacht dat een bijzonder niche-hotel koppelt aan een tuinbouw-experience. Het project, ontwikkeld in opdracht van onder meer InnovatieNetwerk, zou realiteit moeten worden in Amsterdam Zuidoost. Het InnovatieNetwerk van het ministerie van Economische Zaken heeft, samen met twee op innovatie gerichte organisaties in de tuinbouw (SIGN) en hospitality (STIRR) het initiatief genomen voor wat een verrassend project moet worden, dat de sectoren verbindt: GreenNest. Het betreft een bijzonder ‘groen’ hotel in combinatie met een tuinbouwbeleving.

Het hotel zou circa tweehonderd kamers op 8.300 vierkante meter krijgen; de experience moet 10.000 vierkante meter beslaan. In opdracht van de initiatiefnemers hebben Caro Baumann en Johannes Schele van morePlatz dit concept uitgewerkt.

Interactieve beleving

De bijzonderheid van het concept GreenNest schuilt, zo zeggen Baumann en Schele, in drie elementen. Om te beginnen is het gebruik van planten en gewassen niet louter decor, maar juist de essentie van de interactieve beleving. De bezoeker ervaart de schoonheid van het groen zintuiglijk, maar ook door interactie: hij kan bijvoorbeeld zelf bloemen planten of thee plukken.

De producten en grondstoffen die worden gebruikt voor de inrichting en aankleding zijn van verschillende werelddelen en biotopen afkomstig. Hiermee wordt de oorsprong en de bestaansreden van de Nederlandse tuinbouw getoond en verklaard. Van elk product, zo legt morePlatz uit, wordt het economische en culturele belang voor de tuinbouwbranche uiteengezet.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant