Tuin

Tuintips voor de eerste week van februari

Tuintips voor de eerste week van februari
Een kletsnatte tuin kan je maar beter nog even met rust laten. Het blijft aftellen naar beter en binnen afwachten en vogels tellen dit weekend. Februari komt in zicht en we kunnen alvast ‘vieren’ dat de dagen een beetje langer worden. Weg met de winterblues! Op 2 februari, 40 dagen na Kerstmis, is Maria Lichtmis het feest van het licht en de komst van het voorjaar. Goed nieuws dus voor wie lijdt onder een winterdepressie, want het blijkt dat lichttherapie een prima behandeling is voor zo’n depressie. Trek dus naar buiten en geniet van het daglicht dat beetje bij beetje langer wordt.

De bloembollen zitten al een flink stuk boven de grond gegroeid. Geef ze nu wat extra voeding. Gebruik hiervoor aangepaste organische meststof die rijk is aan kalium.

Uiteraard is februari de HELLEBORUSMAAND. Maar er zijn nog meer winterbloeiers en die kan je ondermeer ontdekken bij Dominique de Witte van kwekerij Le Try op 8 en 9 februari. De Witte is gespecialiseerd in Cornus-, Hamamelis- en Viburnum-soorten.

Meer tuintips vindt u op Groen.net

Ook interessant