Tuin

Tuintips voor de derde week van mei

Tuintips voor de derde week van mei
Tuincentra en bloemenwinkels doen de fans van eenjarigen en perkgoed watertanden. Meestal zijn die eenjarigen echte zonnekloppers. Niet iedereen heeft echter het geluk over een zonnig en warm terras te beschikken. Kleinere tuinen en vooral stadstuintjes kunnen meestal minder genieten van zon en extra veel licht. Voor wie met dergelijke omstandigheden moet rekening houden en toch bloemen op het terras en in potten, bloembakken, hanging baskets wenst, zijn de begonia’s een goede keuze. Er is een enorme variatie in kleuren en vormen en ook de bladeren zijn zeer decoratief. Begonia’s vragen weinig onderhoud en laten zich gemakkelijk combineren met andere planten en bloemen.

Mediterrane planten zoals olijven en vijgen worden vaak in pot toegepast in de buurt van het terras. Om deze met succes te laten groeien in pot is het belangrijk om te starten met een goede basis, namelijk een aangepaste potgrond.

De vroegbloeiende heesters zoals Forsythia, Kerria, Ribes, Spiraea (sommige soorten!) die uitgebloeid zijn kunnen nu gesnoeid worden.
Ook erica en winterjasmijn, als dat nog niet gebeurd is. Het wordt ook tijd om groenblijvende (taxus, buxus) en bladverliezende hagen te snoeien.

Lees alle tuintips voor deze week op Groen.net

Ook interessant