Tuin

Groenbeheer, een verhaal met toekomst

Welke planten kunnen op een groendak? Welke klimplant is geschikt voor de oostkant van een torenhoog kantoorgebouw? Klimt een plant alleen, of heeft hij hulp nodig? Wat zijn de effecten van openbaar groen op het leefmilieu in de stad? Wat betekent het ecopolismodel toegespitst op groen in de stad? U vindt een antwoord op deze vragen in het nieuwe boek ‘Groenbeheer, een verhaal met toekomst’.

Uit dit boek kan iedereen inspiratie putten voor het vergroenen van de woon- en werkomgeving; van architecten die groen willen integreren in gebouwen, over beleidsmakers die richtlijnen voor de toekomst uitschrijven tot groenbeheerders die zich buigen over parken en laanbomen en particulieren die een geveltuin aanleggen.

In het dichtbevolkte Vlaanderen wordt het belang van groen in steden en gemeenten steeds groter. Niet alleen verbetert de leefkwaliteit, groen schept ook mogelijkheden voor natuur in de stad. Het boek bespreekt groenvormen die de stad kunnen verfraaien en de planten waaruit ze zijn opgebouwd. Daarnaast wordt een beleidskader geschetst dat de ontwikkeling van kwaliteitsvol groen in de stad mogelijk maakt.

Het boek ‘Groenbeheer, een verhaal met toekomst’ is een samenwerking tussen professor Martin Hermy, de afdeling Bos & Groen en Velt vzw. Hoofdauteur Martin Hermy is gewoon hoogleraar aan de Katholieke Universiteit Leuven waar hij onder meer groenbeheer, ecologie en natuurbeheer doceert. Hij is medeauteur van de boeken Natuurbeheer (2004), Punten en lijnen in het landschap (1997) en Bossen van Vlaanderen (1993).

Het boek is een uitgave van Velt vzw.
ISBN 90-8066-222-4, 28,2 x 22 cm, 575 bladzijden, in kleur

Nu bestellen!