Second Home

Appartement aan de kust wordt duurder

Appartement aan de kust wordt duurder
Heel wat mensen kopen vandaag een tweede verblijf aan de Belgische kust. In 2016 steeg het aantal vastgoedtransacties in de kustgemeenten met maar liefst 18,6%. Ter vergelijking: in de rest van België werd er “slechts” een stijging opgetekend van 8,2%. Maar appartementen aan de kust worden wel merkelijk duurder, vooral dan op de zeedijk.

Tweede verblijf aan de kust blijft populair

De Panne, Middelkerke en Nieuwpoort zijn erg in trek bij mensen die een tweede verblijf aan de kust kopen. Blijvers op de vastgoedmarkt zijn Koksijde, Knokke, Oostduinkerke en Oostende. In 2016 steeg de prijs van een appartement op de zeedijk met 2,8% tot gemiddeld 272.108 €. Na prijsdalingen in 2013 en 2014 betekent dit dat de prijs voor een appartement nu bijna weer op het niveau van 2012 zit.

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 9 en 10 maart 2024 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden

Appartement op zeedijk 6,2% duurder

De prijs voor een appartement op de zeedijk steeg in 2016 zelfs met 6,2% – gemiddeld 344.519 €. Knokke blijft een absolute uitschieter met een gemiddelde prijs van 820.900 €, een stijging van 133.000 € tegenover 2015. Knoks vastgoed is zo populair door de lage rente op de spaarboekjes. Kapitaalkrachtige investeerders beschouwen een appartement op de zeedijk van de mondaine badstad als een waardevolle belegging.

Woonhuizen aan de kust worden goedkoper

Woonhuizen aan de kust worden dan weer goedkoper met een gemiddelde prijs van 279.766 €. Dat is 5,6% lager dan het jaar voorheen. Dit komt doordat mensen vastgoed aan de kust toch vooral kopen als tweede verblijf, waardoor appartementen een pak populairder (en dus duurder) zijn. Let op, deze prijs is nog altijd zo’n 18,1% duurder dan een woonhuis in de rest van het land.

Ook interessant