Second Home

Second Home, de beurs voor het tweede verblijf in Gent

Bent u ook op zoek naar een uniek tweede verblijf? Of wilt u graag advies hierover inwinnen? Bezoek 21 – 23 februari 2014 Second Home International in Flanders Expo in Gent. Of het nu gaat om een droomhuis of appartement. Meer dan 100 exposanten, met aanbod uit 25 landen, 2500 projecten, 25.000 woningen en een resem aan zeer interessante lezingen rond “waar moet u op letten bij aankoop in uw favoriete land of bestemming”, zorgen ervoor dat Second Home het beste informatieplatform in België is. Naast België is Second Home ook actief in Nederland en Noorwegen.

“Het type bezoeker kunnen wij onderverdelen in 4 groepen”, zegt Henkjan Prins, project manager Fairs Consult.

De eerste groep zijn bezoekers op zoek zijn naar een tweede verblijf als pure investering. Deze groep koopt in sommige gevallen off-plan en is enkel geïnteresseerd in het rendement van de verhuur en de mogelijke waardestijging na een bepaalde periode. Vaak is deze keuze van investering interessanter dan het “spaarboekje” rendement en dit nog steeds met een zeer beperkt risico.

De tweede groep zijn de “emotionele” kopers. Bezoekers zijn verliefd op een bepaalde regio in een bepaald land, waar zij nu of zeker na hun pensioen van willen genieten. Zij verhuren meestal niet hun vakantiewoning en stellen deze woning enkel open voor vrienden en familie.

De derde groep bezoekers zijn een duidelijke mix van groep 1 en 2. Zij kopen én vanuit oogpunt investering én voor eigen gebruik én voor de verhuuropbrengsten. Zo zal deze groep vaak gebruik maken van een “vrienden aan vrienden” verhuur constructie. Zo weet de huurder en verhuurder precies wie er in de woning komt en van wie deze woning is. Alleen een vertrouwde groep mensen wordt toegelaten in de woning. Ook deze optie kan vaak voor zeer goede rendementen zorgen.

De vierde en laatste groep zijn de bezoekers die op termijn willen emigreren naar een bepaald land. De emigratie kan permanent zijn of gedurende een lange periode (6 maanden), waarbij dan meestal de combinatie met het thuisland wordt gemaakt.

Als u dus interesse hebt in een tweede verblijf in Oostenrijk genietbaar in de zomer en winter, een appartement aan de Spaanse Costa naast een golfbaan of verlekkerd bent op een exotische bestemming: Second Place is the place to be!

Gratis met Bouw & Wonen naar Second Home Expo

Op zoek naar een vakantiehuis in binnen- of buitenland?
Op 9 en 10 maart 2024 vindt de beurs Second Home Expo in Flanders Expo in Gent plaats. Wil jij deze beurs namens Bouw & Wonen gratis bezoeken?

Je kunt hier jouw gratis inkomtickets downloaden