Nieuwbouw

Bostoen integreert Virtual Reality in de klantenreis

Bostoen integreert Virtual Reality in de klantenreis
De residentiële projectontwikkelaar Bostoen zet Virtual Reality in bij de aankoop van een projectwoning of appartement. Klanten kunnen hun nieuwe woning configureren en beleven zonder dat er ook maar één baksteen gemetst is. “Deze digitale marketingtool werd ontworpen om gezinnen hun nieuwe thuis te laten beleven, zonder de aanwezigheid van een fysiek gebouw” ligt Joery Michiels, Verantwoordelijke Corporate Sales & Marketing toe. “Het is een uitzonderlijke beleving om je droomwoning virtueel te configureren en er nadien virtueel in rond te lopen. Klanten kunnen zich zodoende hun nieuwe woning beter voorstellen en een juiste materiaalkeuze bepalen”.

Een hybride aanpak

Klanten kunnen voortaan vanuit hun thuisregio en met de hulp van de binnenhuisarchitecten van Bostoen, hun nieuwe woning inrichten. De VR-applicatie bevat ruime keuzemogelijkheden aan o.a. vloer- en wandtegels, binnenschrijnwerk, sanitair en verlichting. In het kader van de regionale verankering van Bostoen werd een VR-opstelling geplaatst in de kijkwoning van Roosdaal (Vlaams-Brabant), Harelbeke (West-Vlaanderen) en de Customer corner in de hoofdzetel te Drongen (Oost-Vlaanderen). “In de kijkwoningen bewijzen we onze afwerkingskwaliteit en werd er naast de virtuele beleving ruimte gemaakt voor een Experience room, waar klanten eveneens kunnen kennismaken met reële stalen”.

In samenwerking met Nanopixel

Samen met het Nanopixel uit Roeselare werden de virtuele woonruimtes ontwikkeld en de afwerkingsmaterialen gedigitaliseerd. De software draait op een Game PC, aangesloten op het TV-scherm van de kijkwoning. De begeleiding door Interieurarchitecten en Bouwadviseurs gebeurt aan de hand van een touch screen.

Bostoen integreert Virtual Reality in de klantenreis

Digitale Marketing Transformatie:

De Virtual Reality – toepassing kadert in de digitale marketing strategie van de Group Bostoen. Eendachtig de focus om “Mobile” komt later dit jaar (november) de nieuwe, hoog responsieve website met geïntegreerde klantenzone online. Door het toepassen van 360°-fotografie kunnen toekomstige klanten voortaan online de instapklare woningen en alle kijkwoningen en -appartementen beleven. Ook zet Bostoen haar eerste stappen in “Artificial Intelligence” met de lancering van een Marketing Automation Platform dat het mogelijk maakt om leads beter te kwalificeren en dynamische content te personaliseren.

Ook interessant