Nieuwbouw

Hoogbouwdebat Amsterdam krijgt derde editie op 27/9

Hoogbouwdebat Amsterdam krijgt derde editie op 27/9
ARCAM
In het derde debat van deze reeks, georganiseerd door Architectuurcentrum Amsterdam, kijken we niet alleen naar hoogbouw, verlaten we de Sluisbuurt en steken we over naar de Noordelijke IJ-oever.
Versnellen of vertragen, verdichten of verdunnen en verhogen of verlagen? Voor de zuidelijke IJ-oever zijn vele visionaire en/of turbulente plannen gemaakt, verguisd en gerealiseerd.

De noordelijke IJ-oever staat een evenzo grote transformatie te wachten: van Waterland, de Oranjesluizen en Draka in het Oosten tot Buiksloterham, de NDSM, de noorder IJ-plas en de verbinding met Zaanstad in het Westen. Wat moet de kwaliteit zijn van deze verdichte en verdunde gebieden en wat is de rol van de verbindende gebieden die de oever tot een geheel kunnen maken?

Debat Hoogbouw III begint met een column van de Architect in Residence van Architectuurcentrum Amsterdam, Peter Defesche, die terugblikt op de afgelopen twee debatten en alle artikelen die zijn verschenen. Tegelijkertijd biedt hij een perspectief dat de Sluisbuurt en de vermeende generatiekloof ontstijgt. Daarna volgen drie interviews, met respectievelijk een landschapsarchitect, een stedenbouwkundige en een architect.

Met o.a.
  • Architect in Residence Peter Defesche (architect, stedenbouwkundige en oprichter dvdp architectuur en stedenbouw)
  • Kay Hughes (architect en oprichter Khaa London)
  • Jandirk Hoekstra (directeur H+N+S Landschapsarchitecten)

Debat Hoogbouw III - een vorm van verdichten

Datum: dinsdag 12 september
Tijd: inloop 19.30, aanvang 20.00 uur
Locatie: wordt nader bekend gemaakt
Prijs: €5,- te koop in de webshop
Voertaal: LET OP, de voertaal van de avond is ENGELS

Ook interessant