Nieuwbouw

Blauwhoed en Betonballon lanceren leefconcept XO Living

Blauwhoed en Betonballon lanceren leefconcept XO Living
Projectontwikkelaar Blauwhoed en BetonBallon Technology hebben tijdens de opening van Provada Future een nieuw leefconcept gelanceerd: XO Living, een nieuwe dimensie in wonen. De bijzondere paraboolwoningen zijn bedoeld voor mensen die iets anders zoeken dan de standaard. Voor mensen die het leven lief hebben en voor wie duurzaamheid vanzelfsprekend is. XO Living biedt bewoners dankzij de unieke bouwtechniek veel vrijheid qua indeling en vorm van hun (t)huis.

Bijzondere woonbeleving dankzij unieke bouwtechniek

De XO-woningen bieden bewoners een geheel eigen woonbeleving, dankzij de bijzondere paraboolvorm. De parabolische vormen maken elke ruimte in het huis karakteristiek. De paraboolvorm is daarnaast dusdanig sterk, dat er in principe geen draagmuren meer nodig zijn in de woning. Dit geeft bewoners veel vrijheid bij de inrichting van hun ideale huis.

De parabolische vorm ontstaat doordat de woningen worden gebouwd met behulp van een ballon waarover beton wordt gespoten. De ballon wordt na uitharding weer verwijderd, waardoor een gewelfde constructie ontstaat.

“Ik ben er trots op dat we met XO Living een product op de markt brengen dat dat bewoners een geheel nieuwe woonbeleving biedt.” – Phillip Smits, algemeen directeur Blauwhoed

Blauwhoed en Betonballon lanceren leefconcept XO Living

Diverse woonvormen mogelijk

Het is mogelijk om met één ballon verschillende woonvormen te creëren. Zo is het mogelijk om een grote villa te ontwikkelen of twee rug-aan-rugwoningen. Ook is het mogelijk de ballonconstructie kruislings te plaatsen, waardoor er een andere plattegrond ontstaat waarin een tweekapper mogelijk wordt of een vrijstaande woning die men zelf naar hartenlust kan indelen.

“XO Living biedt woningen om verliefd op te worden.” – Bas en Stan Uyland, directeur BetonBallon

Blauwhoed en Betonballon lanceren leefconcept XO Living

Besparing op materiaal, materieel en arbeid

De unieke bouwtechniek zorgt voor een besparing tot 50% op beton. Daarnaast is dankzij deze methode minder vrachtverkeer en zwaar materieel nodig. Daarmee kan de besparing op de CO2-uitstoot op de constructieve schil oplopen tot 60% vergeleken bij traditioneel gebouwde woningen.

Meer informatie op www.XOLiving.nl

Lancering door Z.K.H. Prins Constantijn

De lancering van XO Living gebeurde tijdens de opening van Provada Future op dinsdag 30 mei door middel van een presentatie aan Z.K.H. Prins Constantijn, die vanuit zijn functie als Startup Envoy voor Startup Delta aanwezig was.

Blauwhoed en Betonballon lanceren leefconcept XO Living

Unieke samenwerking

De samenwerking tussen startup BetonBallon Technology en projectontwikkelaar Blauwhoed is tot stand gekomen via Holland Contech, een netwerkorganisatie die tot doel heeft om corporate captains in contact te brengen met startup founders, zodat hun business groeit.

Ook interessant