Nieuwbouw

School als 'flonkering in een smaragd'

In Nieuw-Vennep wordt naar ontwerp van VOF HET-SLT (combinatie HET architectenbureau en Studio Leon Thier) momenteel de nieuwe huisvesting voor het Herbert Vissers College gerealiseerd. Begin april is de buitenzijde van de VMBO-school afgerond, voor het begin van het nieuwe schooljaar wordt het interieur afgerond.

Een ‘flonkering in een smaragd’ noemen HET architectenbureau en Studio Leon Thier hun ontwerp voor het Herbert Vissers College. Om haar leerlingen voor te bereiden op de praktijk, toont iedere VMBO in zijn schoolgebouw een ‘afspiegeling’ van die praktijk. Via de metafoor van de flonkerende smaragd hebben de architectenbureaus dit thema vertaald in een schoolgebouw met groene, glanzende gevels en een groot venster dat de activiteit in de school laat zien.

Het hart van de school wordt gevormd door een multifunctionele tribunetrap waar leerlingen elkaar kunnen ontmoeten, maar waar ook gemeenschappelijke activiteiten plaats kunnen vinden. Via het grote venster dat langs deze trap loopt, valt daglicht diep het compacte gebouw binnen.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant