Nieuwbouw

78.000 geïnteresseerde bezoekers op Open Wervendag

Gisteren vond de 10de editie van Open Wervendag plaats, een initiatief van de Confederatie Bouw. Onder het motto ‘Ook zot van de Bouw?’ bezochten ruim 78.000 bezoekers meer dan 200 werven. De bouwbedrijven toonden met terechte trots hun vakmanschap en innovatieve aanpak en profileerden zich als een aantrekkelijke toekomstgerichte werkgever.

Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder Confederatie Bouw: “Onze sector is in volle beweging. Nieuwe opportuniteiten en technieken dwingen de bouwsector flexibel, dynamisch en innovatief te zijn. En dat is een goede zaak. We zijn bijzonder trots op onze bedrijven en op de vele mooie, uitdagende projecten die vandaag door het grote publiek konden bezocht worden.”

Open Wervendag is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot het absolute visitekaartje van de Belgische bouwsector. De rode draad doorheen de vele werven blijft de focus op kwaliteit, duurzaamheid, energiezuinigheid, het hoogtechnologische karakter en de enorme dynamiek die uitgaat van de projecten en de bouwsector.

Publiekstrekkers

Dat de bouw zeer divers is, toonden enkele spectaculaire en niet-alledaagse werven: restauratie van erfgoedprojecten, baggeractiviteiten, gigantisch complexe en ingenieuze spoorinfrastructuurwerken, energiezuinige sport-en cultuurcomplexen, schoolinfrastructuur, zorg en ziekenhuizen, stadsvernieuwingsprojecten…en uiteraard speciale technieken voor de woningbouw zowel nieuwbouw als renovatie.

Bouwen aan de toekomst

Met 14 schoolprojecten in het kader van ‘Scholen van Morgen’ en een tiental woonzorgcentra en assistentiewoningen legt de sector ook de fundamenten voor de toekomst voor jong en oud. Ook blijft de belangstelling groot voor de publieke infrastructuurprojecten zoals onder meer ziekenhuizen, tunnels, spoorwegen, stadskantoren, gemeentehuizen, bibliotheken en cultuurtempels, zwembaden of een voetbalstadion.

Tegelijk profileert de bouw zich als een aantrekkelijke werkgever. De jobs zijn zeer uiteenlopend: van technologische profielen tot commerciële en juridische specialisten. De sector blijft zo een van de grootste werkgevers van het land.

Open Wervendag in cijfers

Met 203 deelnemende werven en ruim 78.000 bezoekers om precies te zijn, breekt deze 10 de editie een record. Vorig jaar klopte Open Wervendag af op 75.000 bezoekers.

Ook interessant