Nieuwbouw

Cosentino presenteert gevel van de toekomst op Architect@Work

Vandaag gaat de beurs Architect@Work in Luxemburg van start. Één van de blikvangers dit jaar is Dekton van Cosentino. Je ontdekt er de unieke troeven van het supercompacte oppervlak voor (geventileerde) gevelbekleding. Op esthetisch vlak opent Dekton dan weer een nieuwe wereld van kleurenrijkdom. Ontdek de voordelen nu! Cosentino Group, Spaanse wereldleider in de productie en distributie van innoverende oppervlakken voor architectuur en design, is prominent aanwezig op Architect@Work: hét totaalevenement voor (interieur)architecten en voorschrijvers met focus op productinnovatie.

Regenen mag

Dekton, het ultracompacte oppervlak voor architectuur en design, blinkt uit in vorst- en UV-bestendigheid, lage absorptiegraad, hoge mechanische weerstand, dimensionale stabiliteit en vuurvastheid.

Bovendien vormt constant watercontact geen enkel probleem – en dat kan al eens handig zijn in een land als België! Kortom, een ideaal materiaal voor de functionele en esthetische aankleding van gevels.

Dat werd ook nog eens bevestigd door het European Technical Assessment (ETA) en het 1220-CPR-1459 certificaat voor CE-markering als bekleding voor geventileerde gevels.

Cosentino presenteert gevel van de toekomst op Architect@Work

Duurzaam materiaal

Door zijn speciale eigenschappen kan Dekton perfect geïntegreerd worden in het geheel van een duurzame en energiebesparende bouwschil. Zo is bescherming tegen waterinfiltratie en thermische bruggen gegarandeerd door middel van een luchtkamer tussen de binnenste en buitenste bekledingslaag die door convectie voor een microventilatie-effect zorgt.

Reken ook op afdoende akoestische isolatie en bescherming van de draagmuur, net als een onzichtbare bevestiging door middel van aan de rugzijde bevestigde plaatankers of door horizontale profielen die in de groeven van de randen zijn geïntegreerd.

Schitterende gevel

Op stand 17 in de kijker bij Cosentino: de Dekton kleuren Spectra, Entzo en Halo.
De voordelen van een (geventileerde) gevel in Dekton nog eens op een rijtje:
  • Energiebesparing
  • Akoestische isolatie
  • Thermische isolatie
  • Bescherming tegen waterinfiltratie
  • Bescherming van de draagmuur
  • Gezondheid en veiligheid: voorkomt thermische bruggen en condensatie

Ook interessant