Buitenschrijnwerk

Inbraakwerendheid attest voor Zendow#neo van Deceuninck

Deceuninck Zendow#neo kozijnen scoren bijzonder hoog op het vlak van inbraakwerendheid. Bij recent uitgevoerde onafhankelijke inbraakwerendheidstesten behaalden de Deceuninck Zendow#neo kozijnen probleemloos weerstandsklasse 2. Hiermee bewijst het bedrijf wederom dat hun kunststof kozijnen niet alleen bijdragen aan het verlagen van de energiekosten, maar ook uitstekende resultaten behalen wat betreft inbraakwerendheid. Tijdens de beurs Polyclose 2016 kreeg Deceuninck officieel het inbraakwerendheid attest voor de profielserie Zendow#neo Standaard en Premium uitgereikt uit handen van de heer Soontiëns, Sector Manager van het SKG, de Nederlandse certificatie-instelling voor de bouw- en vastgoedsector.

Succesvolle test inbraakwerendheid

De inbraakwerendheidstest werd, conform de Europese norm EN 1627 en de Nederlandse norm NEN 5096, uitgevoerd door het onafhankelijke instituut Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Het kunststof Deceuninck Zendow#neo kozijn werd beoordeeld op haar statische weerstand, dynamische weerstand en manuele weerstand. Uit de testen bleek dat het Deceuninck Zendow#neo kozijn - voorzien van de unieke Linktrusion-technologie - op het vlak van inbraakwerendheid weerstandsklasse 2 behaalde. Hiermee voldoet het Deceuninck kozijn ruimschoots aan de eisen voor inbraakwerendheid zoals beschreven in het bouwbesluit.

Revolutionaire Linktrusion technologie

De Linktrusion-technologie combineert verschillende technologieën en materialen - pvc, continue glasvezel, staaldraad en pvc-hardschuim - waardoor voor elke type toepassing de ideale productconfiguratie kan worden samengesteld. Linktrusion wordt toegepast in zowel de Zendow#neo Standaard raamseries als de Zendow#neo Premium raamseries van Deceuninck en zorgt voor een efficiënter grondstofgebruik, een 100% recyclebaar product en – het allerbelangrijkste – voor optimale thermische prestaties. Met Linktrusion biedt Deceuninck alternatieve oplossingen voor de gegalvaniseerde stalen versterkingen die standaard aanwezig zijn in de hoofdprofielen. Staal is goedkoop en sterk, maar heeft als nadeel dat een groot deel van de isolatiewaarde van de profielen verloren gaat. Door staal te vervangen zorgt Deceuninck voor isolatieprestaties die tot 35% beter zijn.

Veiligheid en duurzaam

Met de Zendow#neo kunststof kozijnen profileert Deceuninck zich al jaren als producent van veilige en duurzame producten met uitstekende thermische en akoestische isolerende eigenschappen, een hoge inbraakwerendheid en een ruim kleurenpalet. Het meerkamerconcept staat samen met het multifunctionele dichtingssysteem garant voor een permanente wind- en waterdichtheid. De geometrie van het profiel zorgt voor een perfecte waterafvoer en voor een elegant design. De duurzame kozijnen, ramen en deuren dragen reëel bij aan het bouwen van een duurzaam (t)huis, zoals hun slogan zegt: “Building a sustainable home

Ook interessant