Nieuwbouw

Open Wervendag als ideale break voor blokkende studenten

De Confederatie Bouw organiseert op zondag 31 mei 2015 voor de 9de keer Open Wervendag, met dit jaar als centraal thema de leefkwaliteit van morgen. Alle deelnemende projecten vertalen hoe onze omgeving er morgen zal uitzien en hoe we in de toekomst met zijn allen zullen leven en wonen.

Voor de eerste keer focust de Confederatie Bouw zich naar aanleiding van Open Wervendag met een gerichte campagne naar jongeren, meer specifiek de studerende jeugd (16 – 23 jaar). Hoofdboodschap van de campagne: heb je even nood aan een inspirerende break tijdens de blok? Kom langs op een werf in je buurt. Voor deze jongerencampagne ontwikkelde de Confederatie Bouw een leuk viraal filmpje dat ondertussen online werd geplaatst. Naast de online advertising op Facebook en Youtube werd ook een radiospot opgenomen die te horen zal zijn op de jongerenzenders Q-Music, NRJ en Fun Radio.

Met deze campagne wil de Confederatie Bouw de bouwsector meer aantrekkelijk maken bij de jeugd. “De bouwsector in België staat vandaag – meer dan ooit – voor echt vakmanschap, knowhow en hoogtechnologische bouwoplossingen. Onze bouwbedrijven behoren dan ook niet voor niets tot de wereldtop. Daarom is het belangrijk dat we een continue instroom van jong technisch talent kunnen garanderen. De bouwsector verdient haar plaats bij de studerende jeugd, als kwalitatieve werkgever met een grote werkzekerheid en aanbieder van boeiende en gevarieerde jobs”, aldus Robert de Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw.

De Confederatie Bouw zal samen met haar leden deze boodschap verspreiden naar de studerende jeugd en nodigt alle studenten uit om op zondag 31 mei een blokpauze in te lassen en een inspirerend bezoekje te brengen naar een werf in hun studentenbuurt.

Ook interessant