Nieuwbouw

Combisafe geeft les in veiligheid tijdens bouw in Dubai

Combisafe helpt bij de realisatie van uitzonderlijke gezondheids- en veiligheidseisen tijdens een nieuwbouwproject in Dubai. Dit doet zij door middel van de specificatie van een valbeveilingingssysteem voor The Onyx, een 500 miljoen US dollar kostend multifunctioneel gebouw met adembenemend uitzicht over de Arabische Golf.

The Onyx word gebouwd in het centrum van Dubai door Al Shafar General Contracting LLC (ASGC), omvat twee kantoortorens van respectievelijk 15 en 24 verdiepingen en een derde toren van 14 verdiepingen waarin een viersterren hotel komt met een opvallende glazen façade. Alle drie de torens van dit toongevende commerciële project zijn onderling verbonden door een gemeenschappelijk podium met restaurants en winkels.

Omdat de gezondheid en veiligheid van zowel de bouwmedewerkers als de voetgangers van het grootste belang zijn, heeft het bouwteam vanaf het begin van het bouwproces nauw samengewerkt met ASGC om ervoor te zorgen dat het geschiktste, veiligste en meest kostenbesparende beschermingssysteem werd gebruikt tijdens de bouw van het multifunctionele gebouw.

Combisafe Safety Net Fans

De Combisafe Safety Net Fans boden de ideale oplossing. ASGC gebruikte 107 Safety Net Fans om de volledige omtrek van elke toren af te dekken en het publiek en de medewerkers op de begane grond te beschermen tegen materialen, gereedschappen of puin die van het gebouw kunnen vallen. Er werden daarnaast 13 extra eenheden van de Safety Net Fan Maxi gespecificeerd voor gebruik op de vloer van het hoofdpodiumgebouw ter verhoging van het omhullings- en beschermingsniveau tegen vallend puin.

“We hebben de Combisafe Safety Net Fan gespecificeerd voor eerdere projecten en opnieuw voldeed deze veelzijdige en uitstekend aanpasbare veiligheidsoplossing aan onze strenge veiligheidseisen,” aldus Elia Makar van Al Shafar General Contracting LLC. “De Safety Net Fan is eenvoudig om te monteren en mee te manoeuvreren en bood bescherming tegen vallende objecten aan medewerkers en voetgangers op de grond.”

Met een spanwijdte van 3,3 meter boden de Safety Net Fans een uitzonderlijk beschermingsniveau aan mensen en bezittingen. Getest in overeenstemming met EN 1263 heeft het opvangnet een maasdichtheid van 60 x 60 mm, met standaard een doorvlochten extra dun gaasnet van 20 x 20 mm met daarbij een puinnet – zodat het moeren en bouten kan opvangen, evenals andere zware voorwerpen, zoals gereedschappen.

De Safety Net Fan Maxi is ontwikkeld om de vangreikwijdte van de standaard Safety Net Fan te vergroten en heeft bewezen de val van een gewicht van maximaal 100 kg op te kunnen vangen vanaf een hoogte van 6 meter. De elasticiteit van het net, gecombineerd met een lichte vervorming van het frame, zorgt ervoor dat de impact van een val wordt geabsorbeerd en het risico op verwondingen door vallende objecten op straat aanzienlijk wordt verminderd.

Dit nieuwste markante project in Dubai ligt op koers voor oplevering in 2015 en Combisafe heeft opnieuw zijn reputatie bevestigd innovatieve veiligheidsoplossingen voor werkzaamheden op hoogte te kunnen leveren voor de grootste en meest uitdagende bouwprojecten.

Ook interessant