Nieuwbouw

BAM mag kantoortoren in Manchester bouwen

De Britse projectontwikkelaar Allied London heeft BAM Construct UK opdracht verleend voor ontwerp en bouw van de kantoortoren No.1 Spinningfields, in het centrum van Manchester. De contractwaarde bedraagt circa €100 miljoen. Het project is gesitueerd in Spinningfields, het zakendistrict van Manchester. Met 24 verdiepingen is No. 1 Spinningfields het hoogste kantoor van de stad. Het zal voldoen aan de duurzaamheidsnorm BREEAM ‘Excellent’. De totale vloeroppervlakte is 24.000 vierkante meter. Het kantoor verrijst op de locatie van Quay House, dat momenteel wordt gesloopt.

De begane grond en tussenverdieping zal ruimte bieden aan restaurants, coffeecorners en een business lounge. Het gebouw beschikt tevens over een dakrestaurant van 625 vierkante meter met toegang tot een terrastuin. De twee kelderverdiepingen bieden parkeergelegenheid voor 115 auto’s, tien motoren en aan een stalling voor 120 fietsen (met douchegelegenheid en een lockerruimte).

BAM Construct UK zal naar verwachting in juni starten met de bouw, die ongeveer twee jaar duurt.

No.1 Spinningfields is ontworpen door architectenbureau Simpson Haugh & Partners, waarbij de technische detaillering is verzorgd door Axis. Namens de opdrachtgever treedt Gardiner & Theobald op als projectmanager en kostenconsultant. De engineering van de gevel is verzorgd door Mott MacDonald. Het ontwerpteam dat nu naar BAM is overgebracht, omvat Roc Consulting voor het bouwkundig ontwerp, Grontmij als ‘building services engineer’ en Axis.

Ook interessant