Nieuwbouw

Eerste crowdfunding van projectontwikkeling

Bij een woonproject in Arnhem heeft projectontwikkelaar Phoen’x ervoor gekozen een deel van de financieringsbehoefte via crowdfunding te regelen. Voor ontwikkelprojecten is dit een primeur, stelt Phoen’x. De crowdfunding-campagne voor het project Wonen in een Stadsparadijs is deze week gestart op Bouwaandeel.nl. Het project betreft de nieuwbouw van drie grondgebonden, duurzame woningen voor jonge gezinnen. Jeroen Helder, een van de oprichters van Phoen’x, ontwierp de woningen.

De ontwikkelaar heeft een kavel aangekocht die al sinds de jaren zestig onbebouwd is en op steenworp afstand van de Arnhemse binnenstad ligt. Phoen’x, dat zich onder andere richt op het ontwikkelen van achtergebleven gebieden, zag de potentie van de locatie en wist een bestemmingswijziging voor de kavel te krijgen: woningen in plaats van kantoren.

Meebouwen

Het project is volgens Phoen'x al volledig gefinancierd door de ontwikkelaar zelf en een investeerder; toch heeft de ontwikkelaar gekozen voor samenwerking met Bouwaandeel, een crowdfunding-platform voor vastgoed. Reden is volgens Maaike van der Gaag van Phoen’x dat de ontwikkelaar het belangrijk vindt om anderen in staat te stellen mee te bouwen.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant