Nieuwbouw

Facelift voor wijk De Knok in Bissegem

De Bissegemse wijk De Knok ligt aan de Kortrijksevoetweg. De huizen in deze buurt werden tussen 1975 en 1982 gebouwd. De Zuid-West-Vlaamse Sociale Huisvestingsmaatschappij (ZWH) is de beheerder van een groot aantal woningen in de wijk. Het collectief Cnockaert Architecture uit Kortrijk won de ontwerpwedstrijd met zijn vernieuwende visie omtrent sociaal wonen.

In de eerste fase zullen 33 woningen rond de vijver worden vervangen door 41 nieuwe woningen. De nieuwe energiezuinige woningen onderscheiden zich niet alleen door hun vernieuwende plantypologie maar ook door hun inplanting. De hedendaagse woningen zullen een amfitheater vormen rond de bestaande vijver. Dit laat toe het groene karakter van het park centraal te stellen en te accentueren.

De afbraak start eind dit jaar. De bouw van de nieuwe woningen start in 2016-2017. De kostprijs wordt geraamd op 5,5 miljoen euro. Ter voorbereiding van een volgende fase, waarvan de start voorzien is in 2019, zullen ook 5 rijwoningen vervangen worden in de Spijkerstraat.

Het ontwerp en de realisatie zal ervoor zorgen dat deze wijk een nieuw gezicht en een nieuw elan zal krijgen.

Ook interessant