Nieuwbouw

Nieuwe woonblokken voor Zeeburgereiland

In juni wordt gestart met de bouw van Blok 1a en Blok 1b op het Zeeburgereiland in Amsterdam. Verdeeld over beide gebouwen worden 144 woningen gerealiseerd, terwijl in een half verdiepte parkeergarage plaats is voor 82 auto’s. Studioninedots heeft het ontwerp gemaakt. Blok 1a wordt gerealiseerd in opdracht van woningcorporatie De Alliantie en telt vijftien lagen. In het gebouw komen 44 sociale huurappartementen en 44 huurappartementen in het middensegment. Blok 1b, ontwikkeld door Lingotto, bestaat uit 56 huurappartementen in de vrije sector. De gebouwen komen op het noordelijke punt van het eiland te staan.

“Deze locatie heeft ons geïnspireerd om het project als een manier om te articuleren te zien, en een heterogeen ensemble te maken waar architectonische en stedelijke elementen samen werken”, meldt Studioninedots.

“In plaats van de gegeven massastudie van de cliënt, hebben we compactere volumes voorgesteld. Door de gebouwen compacter en slank te maken komt er ruimte voor meer lucht tussen de gebouwen, wat voor en prachtig uitzicht op zowel het water en het centrum van de stad zorgt.”

Medio 2016 worden de gebouwen opgeleverd.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl

Ook interessant