Nieuwbouw

Laureaten Beste Bouwteam Limburg 2014 bekend

Laureaten Beste Bouwteam Limburg 2014 bekend
De Jury
Bouwunie Limburg schrijft elk jaar, samen met een aantal toonaangevende partners uit de bouwsector, een wedstrijd uit waarbij verschillende bouwteams met elkaar kunnen wedijveren voor de titel van het beste bouwteam. De winnaar gaat aan de haal met een heuse promotiecampagne in de regionale pers.

“Bouwunie Limburg wil met dit project vooral een positief signaal geven aan de Limburgse bouwsector die momenteel nog steeds lijdt onder de economische crisis. Bovendien wordt het werken in teamverband steeds belangrijker in bouwsector. De bouwheer, architect, ingenieurs en aannemers worden immers al van bij de start in het projectconcept betrokken, wat voor een beter voorbereide uitvoering en dus een daling van de faalkansen zorgt. Ook de uiteenlopende expertise van de verschillende partijen komt het eindresultaat alleen maar ten goede”, aldus Davy Maesen, directeur van Bouwunie Limburg.

Annick Deboes, voorzitter van de Orde van architecten is tevens juryvoorzitter en wordt bijgestaan door vertegenwoordigers van de Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (KVIV), het NAV Limburg en de beroepsvereniging van veiligheidscoördinatoren. Ook Bouwinnovatie, Konvert Konstrukt, Federale Verzekering, Bouwkroniek en Infrax nemen deel aan de jurering die vandaag, vrijdag 24 oktober, plaatsvindt.

De 3 laureaten voor “Het Beste Bouwteam 2014” zijn:
  • het bouwteam van het project “Kantoor Ons Dak” te Maaseik. Het project betreft de nieuwbouw van de hoofdzetel van sociale huisvestigingsmaatschappij Ons Dak.
  • het bouwteam van het project “Deusjevoo” op C-mine te Genk. Deusjevoo betreft een nieuwbouw dat ontwerpstudio’s, ateliers, workshop-ruimten, brainstormfaciliteiten en een conciërgewoning herbergt.
  • het bouwteam van het project “C-mine Expeditie” te Genk. C-mine Expeditie betreft een stuk cultureel erfgoed dat omgevormd werd tot een avontuurlijk belevingsparcours.

Uit de drie bouwteams die zichzelf en hun project vandaag komen voorstellen, wordt uiteindelijk “Het beste bouwteam 2014” gekozen. De winnaar wordt bekendgemaakt op woensdag 19 november 2014.

Ook interessant