Nieuwbouw

Feestelijke opening schoolgebouwen van De Meidoorn in Eeklo

Zondag 28 september 2014 werden de nieuwe schoolgebouwen van De Meidoorn officieel geopend. Het project van Architektenburo De Vloed bvba werd gerealiseerd door aannemer Strabag Belgium.

Strabag Belgium nv stond in voor de sleutel-op-de-deurafwerking van dit nieuwbouw- en renovatieproject. Het project omvat de renovatie van een bestaande lagere school en de nieuwbouw van een kleuterschool en turnzaal in opdracht van vzw College O.L.V. Ten Doorn. De aanleg van een gloednieuwe speelplaats en omgevingsaanleg zitten eveneens in de opdracht vervat

Strabag - schoolgebouwen van De Meidoorn in Eeklo
Strabag

Met 184 kleuters, 350 kinderen in de lagere school en 45 personeelsleden is De Meidoorn een school in volle bloei. Al in 1998 werden plannen gemaakt voor een renovatie van de gebouwen, maar het duurde tot de paasvakantie van 2012 tot alles van start ging. "De oude vleugel aan de Zuidmoerstraat werd toen afgebroken", zegt Annick Willems, de nieuwe algemeen directeur van Ten Doorn. "Andere vleugels werden gestript en helemaal gerenoveerd. Vorig schooljaar werd dan nog een nieuwe sporthal met twee turnzalen gebouwd. We hebben nu 11 kleuterklassen, een grote polyvalente ruimte tussen de kleuterklassen die dienst doet als overdekte speelruimte, 18 lagere klassen met interactieve beamer, heel wat vergaderlokalen en bijlokalen en ook een mooie sporthal. De school is helemaal klaar voor de toekomst."

Strabag - schoolgebouwen van De Meidoorn in Eeklo
Strabag

Ook interessant