Nieuwbouw

Gratis advies over energieverbruik tijdens Passive House

De beurs Passive House is dit jaar opgebouwd rond ‘minimale energiekost voor maximaal wooncomfort’. Daarvoor heeft EcoPuur de nodige expertise in huis om alle vragen hieromtrent te beantwoorden: “Alles begint met het in kaart brengen van het persoonlijk energiegebruik en de energieverliezen; de energiescan. Deze is gratis voor woningen die nog dateren van voor de strenge energienormen er waren”, zegt Steven Vanden Brande, energieadviseur bij EcoPuur. “Een energiescan toont exact waar je energieverliezen zitten en hoe je kan besparen.”

Als totaalaannemer in energie volgt EcoPuur elk project op van a tot z: energiescans, isolatiemogelijkheden, energietechnieken, ventilatie. Daarnaast tonen ze waarom zonnepanelen nog steeds de beste belegging is voor je spaargeld.

Eerst isoleren, dan energietechnieken

EcoPuur raadt iedereen aan om als eerste stap de energieverliezen zoveel mogelijk te beperken en pas dan te kijken hoeveel er nog opgewekt moet worden. “Daarom: we proberen eerst de buitenschil van de woning zo goed mogelijk te isoleren. Nadien stellen we de gepaste energietechniek voor.” Om de klant optimaal te begeleiden, beschikt EcoPuur over energievakmannen die het volledige energieluik berekenen, installeren en opvolgen.

Gezond klimaat in huis

Investeren in duurzame energietechnieken leidt niet enkel tot een lagere energiekost, ook het wooncomfort in het huis stijgt. “Wie goed isoleert en ventileert zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en kan grote temperatuurschommelingen zo vermijden. Je merkt meteen het verschil als je ergens binnenkomt”, aldus Steven Vanden Brande van EcoPuur.

Groepsaankoop zonnepanelen

Wie langskomt bij EcoPuur, kan meteen ook intekenen op een interessante groepsaankoop voor zonnepanelen. "Absoluut de moeite", besluit Steven, "aangezien de prijzen per paneel gehalveerd zijn en het rendement toegenomen is".

EcoPuur zal van 12 tem 14 september aanwezig zijn op stand B307 van Passive House, de bouw- en renovatiebeurs te Tour & Taxis in Brussel.

Ook interessant