Nieuwbouw

Praktijkdag met oplossingen voor luchtdicht bouwen

Luchtdicht bouwen is als concept intussen genoegzaam bekend in bouwmiddens. De luchtdichtheid van een gebouw is zijn vermogen om luchtstromen van buiten naar binnen toe – maar ook omgekeerd – binnen de perken te houden. Maar de correcte toepassing in de praktijk blijkt minder evident. Daarom wil Centrum Duurzaam Bouwen met de steun van verschillende partners een aantal specifieke oplossingen voorstellen aan aannemers en architecten. Deze aanpak laat toe om kennis te maken met producten en technieken door een aansprekende praktijkdemonstratie waarbij ook ruim tijd wordt voorzien om vragen te beantwoorden.

Centrum Duurzaam Bouwen organiseert op donderdag 2 oktober de tweede editie van zijn praktijkdag ‘Oplossingen voor luchtdicht bouwen’. Het evenement gaat door in de gebouwen van de VDAB in Wondelgem (bij Gent) tussen 16 en 21u.

Met dit initiatief willen de organisatoren tegemoet komen aan de vele vragen rond correcte toepassingen en nieuwe productontwikkelingen. Belangrijk omdat de vraag naar luchtdichte oplossingen vanuit de markt steeds verder toeneemt en omdat het beleid rond energiezuinig bouwen steeds strikter wordt. Het evenement wordt inhoudelijk ondersteund door vooraanstaande partners als Confederatie Bouw Oost-Vlaanderen, Confederatie Bouw Waasland, het provinciale steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen Oost-Vlaanderen, VDAB en WTCB. Fabrikanten als Belga Plastics, Isoproc Solutions, Helia, Hevadex, Soudal en Testo geven een reeks praktische demonstraties van hun materialen en producten.

De praktijkdag vindt plaats in de VDAB-gebouwen in Wondelgem, Industrieweg 50. Het evenement is gratis mits voorinschrijving via www.cedubo.be/go/inschrijven. Meer informatie is te verkrijgen op www.luchtdichtheidvangebouwen.be.

Ook interessant