Architectuur

Shenzhen-project van Mecanoo in uitvoering

De bouw van Mecanoo's ontwerp voor drie musea en een boekenwarenhuis in Shenzhen is gestart. Voor het Delftse architectenbureau is dit het eerste project in China. Three Cultural Centers & One Book Mall bestaat uit een kunstmuseum, een wetenschapsmuseum, een jeugdcentrum en een boekenwarenhuis van vijf verdiepingen. Verder behoren winkels en een ondergrondse parkeergarage tot het project. Mecanoo werd aangewezen als architect van zowel het cultureel centrum als 3,8 hectare buitenruimte, na het winnen van een internationale competitie in 2011.

Schakel

Het iconische complex van 95.000 vierkante meter moet bijdragen aan de transformatie van Longcheng Park in Shenzhens Longgang-district tot een aantrekkelijke en levendige ontmoetingsplek met een herkenbare identiteit.

In 2017 zal het complex de schakel vormen tussen de hoogbouw van Longgangs zakendistrict, het groen van het Longcheng Park en een van de belangrijkste doorgaande wegen. De stedenbouwkundige opzet van de huidige wijk maakte een vloeiende overgang tot nu toe moeilijk, aldus Mecanoo.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant