Verbouwen

Heijmans realiseert Renovatie en nieuwbouw van Haagse Resident

Heijmans heeft de opdracht van de Rijksgebouwendienst ontvangen voor de renovatie en nieuwbouw van de ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en Volkgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in het pand De Resident in Den Haag. De totale oppervlakte betreft 60.000 m2 BVO en de opdracht heeft een contractwaarde van circa € 20 miljoen. De opdracht omvat de renovatie van de gebouwen Helicon en Castalia, beide onderdeel van De Resident, gelegen aan het Parnassusplein in het centrum van Den Haag. Belangrijk onderdeel van de opdracht betreft de nieuwbouw van een atrium, dat beide gebouwen met elkaar verbindt. De renovatie en nieuwbouw worden integraal uitgevoerd, Heijmans is verantwoordelijk voor zowel de bouwkundige als installatietechnische voorzieningen.

De opdracht is mede verkregen op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI), waarbij Heijmans de hoogste score heeft behaald. De beperkte ruimte op de binnenstedelijke locatie vormt een belangrijk aandachtspunt tijdens de realisatie, hiervoor zijn slimme logistieke oplossingen nodig. Om de strakke bouwplanning te halen wordt gebruik gemaakt van zogenaamd 'lean plannen', waarbij door efficiënt plannen de doorlooptijd van de opdracht verkort kan worden.

Na de renovatie en nieuwbouw zal het gebouwencomplex 2.400 werkplekken bieden aan medewerkers van zowel het ministerie van VWS als SZW. Aanleiding en doel van het samen huisvesten is het mogelijk maken van efficiëntere huisvesting op basis van 'het nieuwe werken'. In hetzelfde gebied, transformeert en realiseert Heijmans ook de voormalige huisvesting van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het zogenaamde Wijnhavenkwartier.

De werkzaamheden van Heijmans starten deze maand, de oplevering zal een jaar later plaatsvinden.

Ook interessant