Nieuwbouw

Sloop nieuwe huizen door te korte heipalen

27 nieuwe huizen in Dirksland in de Zuid-Hollandse gemeente Goeree-Overflakkee moeten worden gesloopt omdat te korte heipalen zijn gebruikt. De door Bouwbedrijf Boogert in de arm genomen adviseur Kees Flipsen bevestigt dit woensdag naar aanleiding van berichtgeving in het AD.

Flipsen laat weten dat eind vorig jaar is geconstateerd dat een deel van de huizen aan het verzakken was. De bouwwerkzaamheden, die Bouwbedrijf Boogert uitvoert in opdracht van projectontwikkelaar Estate Invest, zijn daarna stilgelegd.

De adviseur laat weten dat een onderaannemer een fout heeft gemaakt bij het maken van berekeningen voor de fundering. "Aanvankelijk leek de schade aan de huizen boven de grond beperkt te zijn", zegt Flipsen. "Maar toen we de situatie in februari uitvoerig tegen het licht hielden, bleek dat herstelwerk duurder zou zijn dan sloop."

De herbouw van de huizen gebeurt in fasen en begint volgende week. Aanvankelijk zouden de bewoners nog voor de zomer hun nieuwe huis kunnen betrekken. Dat wordt nu waarschijnlijk op zijn vroegst in het najaar.

"Ik heb niet gehoord dat er mensen in acute problemen komen omdat hun huis later klaar is dan verwacht. Maar als dat wel zo blijkt te zijn, dan gaan we gezamenlijk naar een goede oplossing zoeken.’’

Ook interessant