Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Startschot bouw nieuwe gevangenis in Beveren  

Startschot bouw nieuwe gevangenis in Beveren
Het officiële startschot van de bouw van de nieuwe gevangenis in Beveren is vandaag gegeven door Servais Verherstraeten, Staatssecretaris voor de Regie der Gebouwen. Deze eerstesteenlegging toont aan dat er werk wordt gemaakt van de bouw van de nieuwe gevangenissen in België.
Servais Verherstraeten: “De gevangenis met 300 plaatsen zal begin 2014 beschikbaar zijn. De Regie der Gebouwen treedt op als bouwheer en zal gedurende 25 jaar een beschikbaarheidvergoeding betalen aan het DBFM-consortium. Daarna neemt zij de gevangenis kosteloos over van het consortium.”

De nieuwe gevangenis in Beveren wordt gebouwd op een terrein van 12 hectare langs de E17 en heeft een capaciteit van 300 plaatsen. Het complex moet klaar zijn tegen begin 2014 en wordt gebouwd met aandacht voor energiezuinigheid en veiligheid.

In uitvoering van het Masterplan 2008-2012-2016 voor een gevangenisinfrastructuur in humane omstandigheden worden 4 nieuwe gevangenissen voorzien (Dendermonde, Beveren, Marche-en-Famenne en Leuze-en-Hainaut). In Marche-en-Famenne zijn de werken in oktober 2011 gestart, vandaag wordt de eerste steen gelegd van de gevangenis in Beveren en van zodra de vergunningen in orde zijn wordt het startschot gegeven voor de nieuwe gevangenis in Leuze-en-Hainaut en Dendermonde. Begin 2013 wordt ook beslist welke privé-partner de nieuwe super-gevangenis in Haren bij Brussel zal mogen bouwen.

Deze nieuwe gevangenissen worden gebouwd via een Publiek-Private Samenwerking, een DBFM-overeenkomst (Design – Build – Finance – Maintain) waarbij zowel het ontwerp, de bouw, de financiering en het onderhoud worden uitbesteed aan een privé-partner.
De Regie der Gebouwen treedt op als bouwheer; de privé-partner staat in voor de bouwkost (incl. BTW) en de financiering van het project.

Mens en milieu staan centraal voor de ontwikkeling en de exploitatie van de gevangenis. De gevangenis zal energiezuinig zijn waarbij wordt gestreefd naar energieneutraliteit en waar het comfort van de gebruikers wordt gegarandeerd.
De gevangenis ziet er uit als één geheel waarbij de gescheiden functies duidelijk herkenbaar zijn. Zo zal de gebruiker zich gemakkelijk kunnen oriënteren en wordt het gemeenschapsgevoel gestimuleerd.
De gevangenis is compact, transparant en wordt op een harmonieuze wijze ingepland in de bestaande omgeving.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
1 juni 2012
Bron: Regie der gebouwen
Nieuwsarchief:   

Meer bouwnieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Dossier Batibouw 2017
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba