Duurzaam Bouwen

Nelissen Steenfabrieken bouwt nieuw BEN-kantoorgebouw

Nelissen Steenfabrieken bouwt nieuw BEN-kantoorgebouw
Stilstaan is achteruitgaan. Een credo dat ze ter harte nemen bij Nelissen Steenfabrieken in Lanaken. Meer nog, de komende jaren wil het bedrijf op het voorplan treden als dé voorloper in de baksteenbranche. Het eerste wapenfeit? Een bijna-energieneutraal (BEN) kantoorgebouw naar een ontwerp van Architectengroep PSK en UAU Collectiv. Het bedrijf innoveert de volgende drie jaar voor maar liefst 22 miljoen euro, waarvan 1.050.000 euro overheidssteun. Een BEN-kantoorgebouw goed voor 5 miljoen euro markeert het begin van het investeringstraject.

Eyecatcher

Architectengroep PSK en UAU Collectiv bundelden de krachten voor het ontwerp, Gebroeders Caelen is hoofdaannemer van dienst. “Met een eeuw aan ervaring zien we als familiebedrijf een nieuwe mijlpaal tegemoet: een kantoor als eyecatcher waar we enorm trots op zijn”, vertelt commercieel directeur Carlos Jorissen.

Verder internationaliseren

Begin 2018 wil de baksteenfabrikant het nieuwe gebouw betrekken. Van daaruit zal de familie Nelissen haar exportmarkt verder uitbreiden. Carlos Jorissen: “Ruim 60 procent van onze productie is bedoeld voor het buitenland. Dat cijfer gaan we de komende jaren op duurzame wijze opkrikken.”

Ook interessant