Duurzaam Bouwen

Leer bij over doordacht, gezond en milieuverantwoord bouwen

Dinsdag 15 september 2015 start een nieuwe editie van het Postgraduaat Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen aan KU Leuven@KAHO Sint-Lieven te Gent. In het postgraduaat “Bio-ecologisch bouwen: Duurzaam bouwen en wonen volgens bio-ecologische principes” bestuderen we de principes van energiezuinig bouwen en een duurzaam woonbeleid.

We bekijken hoe we ons op vlak van water- en materialengebruik/verbruik beter kunnen organiseren en besteden uitgebreid aandacht aan het creëren van een gezond binnenklimaat. Verder schetsen we de praktijk van een doordachte ruimtelijke ordening en stedenbouw, waarbij we het algemeen welzijn en de belangrijke sociale aspecten integreren in het geheel.

Dit postgraduaat biedt bouwprofessionals, overheden enz. de mogelijkheid om zich te verdiepen en zich te onderscheiden in duurzaam, volhoudbaar bouwen met natuurlijke bouwmaterialen. Studenten komen in contact met verschillende experten in dit vakgebied.

Praktisch

De opleiding is ingericht door de KU Leuven, Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen, Technologiecampus Gent, samen met VIBE.

Meer informatie over het postgraduaat en de inschrijvingsmogelijkheden vind je op de pagina van het postgraduaat.

Ook interessant