Verwarming & Sanitair

Win Hot Water 4 Life bij Belsolar tijdens Batibouw 2015

Zowel in nieuwbouw als in renovatie vormen zonneboilers met thermische zonnecollectoren de meest toegankelijke oplossing om te profiteren van de gratis energie van de zon. Je kan hiermee op jaarbasis zowat 60% (en meer) van de energie besparen die nodig is om het water voor je bad, douche en keuken te verwarmen. Bovendien dragen zonneboilers niet alleen bij tot een vermindering van de energiefactuur maar ook tot de reductie van de CO²-uitstoot van gebouwen, hebben ze een lange levensduur en vergen ze relatief weinig onderhoud. Om deze ‘altijd prijs’-gedachte bij het grote publiek te promoten, grijpt sectorassociatie Belsolar Batibouw aan als start voor een nieuwe campagne: ‘Hot Water 4 Life’.

Zonneboilerinstallaties

Een zonneboilerinstallatie bestaat uit een opslagvat en een aantal thermische zonnecollectoren op het dak. In tegenstelling tot fotovoltaïsche zonnepanelen die elektriciteit opwekken, vangen thermische zonnecollectoren het zonlicht op en zetten dit om in warmte. We spreken dan van thermische zonne-energie. Die warmte wordt opgeslagen in het opslagvat van de zonneboiler en wordt vervolgens gebruikt om water op te warmen. De verwarmingsketel of het warmwatertoestel moet enkel nog bijverwarmen op het ogenblik dat er onvoldoende zonlicht beschikbaar is.

De bekendste toepassing van zonneboilerinstallaties is de productie van sanitair warm water voor bad, douche of keuken. Maar een zonneboiler kan ook gebruikt worden om uw huis te verwarmen (als bijverwarming van een cv) of om zwembaden te verwarmen.

Hot Water 4 Life

Per vierkante meter haalt een zonneboilerinstallatie van 5m² tot 2500 kWh nuttige zonnewarmte uit de zon. Dat is tot vier keer meer dan fotovoltaïsche panelen. Daarnaast spaar je met een zonneboilerinstallatie aanzienlijk veel gas of stookolie die u anders zou gebruiken voor de waterverwarming uit: gemiddeld 55 m³ gas en 60 liter mazout per vierkante m² zonnecollector per jaar.

Dat alles betekent in de eerste plaats een forse besparing op je energierekening. Zelfs met de kosten van de naverwarming kan je hiermee op jaarbasis tot 60% van de energie besparen die nodig is om het water voor je bad, douche of keuken te verwarmen. Wanneer je verwarming en sanitair waterverwarming combineert, kan de jaarlijkse besparing tot 35% van de totaal benodigde energie bedragen.

Daarnaast draag je met een zonneboiler ook in belangrijke mate mee tot de reductie van de CO²-uitstoot van gebouwen. Bij een eengezinswoning wordt met een zonneboilerinstallatie gemiddeld 500kg koolstofdioxide (CO2) per jaar vermeden.

Kortom: met een zonneboiler hebben jij, je portemonnee en het milieu altijd prijs en dat een leven lang. Precies om deze ‘altijd prijs’-gedachte te promoten grijpt Belsolar, de sectorassociatie van fabrikanten en verdelers van zonneboilers, de Batibouwperiode aan als startmoment voor een nieuwe campagne: win ‘Hot Water 4 Life’.

Win Hot Water 4 Life op de Batibouwstands van Belsolar

Kraslotcampagne

In paleis 10 en 12 van Batibouw, op de stand van alle deelnemende Belsolarleden - 23 in totaal - krasloten uitgedeeld die op een laagdrempelige manier aangeven hoe je met een zonneboilerinstallatie ‘altijd prijs’ hebt ’ om vervolgens de weg te wijzen naar de website www.belsolar.be voor meer informatie.

De visual van het kraslot zal ook figureren op kleine banners op Facebook om er Facebookgebruikers warm te laten lopen voor zonneboilers en ze door te verwijzen naar www.belsolar.be.

Ten slotte wordt ook de www.belsolar.be-website zelf in een aangepast kleedje gestoken, om er vervolgens alle informatie over de werking van een zonneboiler te geven, om uit te leggen wat de mogelijkheden van zonneboilerinstallaties zijn en om aan te tonen waarom kiezen voor warm water op zonne-energie vandaag belangrijker is dan ooit.

Ook interessant