Duurzaam Bouwen

Altripan helpt Chinese multiplexfabriek bij behalen FSC-certificaat

Altripan, de Belgische invoerder van houten plaatmaterialen, trok een belangrijke Chinese multiplexproducent over de streep om het FSC-certificaat te behalen. De importeur - met vestigingen in Antwerpen en in Tilbury (UK) - overtuigde zijn Chinese partner van het belang en begeleidde hen intensief op het traject naar de certificering.

Altripan wil haar klanten een zo ruim mogelijk assortiment bieden in FSC-plaatmateriaal, afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. Het bedrijf, dat vandaag al de overgrote meerderheid van haar omzet in FSC-goederen verhandelt, gaat hiervoor allianties aan met haar belangrijkste leveranciers. Onlangs plukte Altripan de vruchten van de intensieve ondersteuning die ze boden aan hun Chinese partner Suzhou Kai Wah om de FSC-certificering te behalen. Dankzij die certificering is Altripan in staat om FSC-plaatmateriaal uit China op de Europese markt te verdelen en bovendien – in Europese primeur – het product te voorzien van het gekende kikkerlogo van de Rainforest Alliance. Het gaat in eerste instantie om Duroply®, hoogkwalitatief multiplex uit hardhout dat wordt ingezet voor constructieve en niet-constructieve toepassingen.

Koen De Witte (CEO Altripan): “We waren van meet af aan overtuigd dat het de enige juiste aanpak was om als importeur een actieve rol op te nemen. Het behalen van het certificaat vroeg zowel aan ons als aan Suzhou Kai Wah heel wat inspanningen. Onze Chinese partner overtuigen was al een proces op zich. Eens die kaap gerond volgde nog de intensieve ondersteuning om hun FSC Chain of Custody-certificering in orde te brengen. Maar nu het certificaat behaald is, heerst zowel bij ons als bij onze partner grote tevredenheid.”

Altripan wil zijn FSC-aanbod in de nabije toekomst nog verder uitbreiden en heeft daarvoor een partnership afgesloten met FSC België en FSC Nederland. Deze nauwe samenwerking moet leiden tot een significante toename van het volume gecertificeerd multiplex op de Europese markt.

Altripan helpt Chinese multiplexfabriek bij behalen FSC-certificaat

Ook interessant