Duurzaam Bouwen

FSC bosoppervlakte in België rondt de kaap van 23 000 ha

Recent behaalden de Domeinbossen Mastenbos (Kapellen), Paepenbos (Kapellen) en Inslag (Brasschaat) in het noorden van de Provincie Antwerpen een FSC boscertificaat. De gezamenlijke oppervlakte van deze 3 nieuwe FSC gecertificeerde bossen bedraagt 314 ha, en brengt het totale Vlaamse FSC bosareaal op 21.605 ha. De totale FSC gecertificeerde bosoppervlakte in België bedraagt momenteel 23.259 ha, en rondt hiermee voor het eerst de kaap van 23.000 ha.

De nieuwe FSC bossen van de Antwerpse Kempen worden beheerd door het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), meer bepaald het ANB Regio Antwerpse Kempen. Het ANB beheert een FSC groepscertificaat voor boscertificering in Vlaanderen, waarbij zowel haar eigen bossen, andere openbare bossen alsook private bossen kunnen toetreden. Het aantal aangesloten leden, en de FSC gecertificeerde oppervlakte, blijven systematisch toenemen.

Het toekennen van een FSC certificaat is een bevestiging dat het bosbeheer verloopt volgens strikte ecologische, sociale en economische criteria.

Ook interessant