Duurzaam Bouwen

Samen meer geld verdienen met duurzaam bouwen

Ondernemers in de bouw- en installatiebranche ontdekken op dinsdag 21 oktober (van 15.30 tot 20.00 uur) de kansen op het gebied van duurzaamheid en samenwerking. Tijdens deze bijeenkomst in ’t Spant in Bussum krijgen deelnemers praktische informatie over financiering en subsidiemogelijkheden en handvatten aangereikt om succesvol met elkaar nieuwe business te ontwikkelen. Daarnaast worden er op de markt nieuwe technologieën en concepten voor de bouw gepresenteerd zoals 3D printen, de oculus rift, een virtual realitybril en FLOOW2, de business-to-business deelmarktplaats waar bedrijven materieel, diensten en personeel onderling kunnen delen.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door de Kamer van Koophandel in samenwerking met de Provincie Noord-Holland. In deze ene middag wordt duidelijk hoe de bouw- en installatiebranche, samen met ruim 200 andere ondernemers, stakeholders en kennispartners, meer geld kan verdienen met duurzaam bouwen. Cees Brandjes van Klous + Brandjes Architecten uit Haarlem zegt over samenwerken: “Ketensamenwerking biedt ons de kans om nog betere kwaliteit te leveren tegen afnemende kosten.”

WorkshopsTijdens de workshops en tafelgesprekken komen de regelingen uit het Energieakkoord aan bod, leren deelnemers hoe een Energy Service Company (ESCO) te organiseren is, worden succesvolle samenwerkingsvormen besproken en is het mogelijk de reality game ‘Energiebesparing bestaande woningbouw’ te spelen. Er is in het programma volop ruimte om collega’s uit de eigen branche én uit de hele keten te spreken. In het plenaire deel, onder leiding van Marjet Rutten, oprichter van BouwKennis en BauInfoConsult en lid van het Bouwteam van voormalig Minister Spies, gaan de Gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, Jaap Bond, en de voorzitter van UNETO-VNI, Titia Siertsema, in op trends en ontwikkelingen.

Informatie en deelnemen

De kosten om deel te nemen bedragen 50 euro, inclusief buffet. Aanmelden kan via www.kvk.nl/duurzaambouwen. Daar vindt men ook het programma van deze middag. Voor meer informatie over deze bijeenkomst kan contact opgenomen worden met Maureen Lashley van de Kamer van Koophandel, maureen.lashley@kvk.nl of via 06 – 23648168

Ook interessant