Duurzaam Bouwen

Succesvol FREE! Get Connected Event

Meer dan 3.000 professionals in bouw-, elektro- en interieurbranche hebben van 15 t/m 17 september een bezoek gebracht aan de vakdagen van De Woonindustrie in Nieuwegein. Het FREE!-event viel hiermee samen. Vijf topmerken – Miele, Bang & Olufsen, Audi, Busch-Jaeger en ABB – toonden de laatste ontwikkelingen in domotica en lifestyle. Centraal stond hierbij ‘connectivity’: oplossingen en producten die met elkaar verbonden zijn en de gebruiker maximaal gemak en vrijheid opleveren.

Connected inspiratie

In het recent vernieuwde complex De Woonindustrie was een imposant paviljoen opgebouwd waar ABB en Busch-Jaeger met de partners hun noviteiten presenteerden. Miele presenteerde het Miele@home-systeem waarbij innovatieve technologie het mogelijk maakt dat Miele-apparaten met elkaar kunnen communiceren. In de Experience Box van Bang & Olufsen konden bezoekers de synergie ervaren tussen B&O en domotica voor een ultieme thuisbeleving, of in de exclusieve Audi voor een echte soundbeleving voor onderweg.

De Woonindustrie stond voorheen bekend als het Home Trade Center, maar kreeg dit jaar een nieuwe naam en stijlvolle upgrade. De officiële opening vond plaats op 15 september.

FREE! Get Connected Event
In het FREE!-paviljoen konden bezoekers de nieuwste producten bekijken en uitproberen.

Nieuw: Busch-free@home

Busch-Jaeger introduceerde het nieuwe huisbesturingssysteem Busch-free@home. Dit nieuwe domoticasysteem voor het middensegment in de markt, maakt van een huis een intelligente omgeving. Jaloezieën, licht, verwarming en zelfs deurcommunicatie zijn met één druk op de knop te bedienen. Favoriete instellingen zijn te kiezen met een slimme schakelaar op de wand of (op afstand) met tablet of smartphone. Intuïtief, praktisch, comfortabel en energie-efficiënt. Zo beschikken gebruikers over de vele voordelen van domotica tegen geringe meerkosten ten opzichte van een conventionele elektrische installatie.

Sterk uitgebreid: Living Space Experience

De Living Space Experience is in de zomer van 2014 sterk uitgebreid en heeft nu een oppervlakte van 320 m². Bezoekers kunnen nu ook domotica-oplossingen zelf ervaren voor utiliteit, hotel en de zorg. Toenemende bezuinigingen in de gezondheidszorg dwingen veel ouderen om langer thuis te blijven wonen. Busch-Jaeger speelt hier op in en laat onder andere een zorgkamer zien met alle mogelijke toepassingen op dit gebied, zoals een koppeling met een zorgoproepsysteem, bewegingssensoren, sociale alarmering en aan- en afwezigheidschakelaars. Dit alles werkt door middel van KNX-sensoren en -bedieningselementen.
Kijk voor meer informatie op www.BUSCH-JAEGER.nl/lse

Dining & Networking

Speciaal voor architecten, (elektro-)adviseurs en projectontwikkelaars was er op 16 september het Dining & Networking avondprogramma vóór het FREE!-paviljoen in De Woonindustrie. Tijdens presentaties, discussies en een diner werden ervaringen uitgewisseld tussen circa 40 collega-vakgenoten.

Ook interessant