Duurzaam Bouwen

Charter voor Duurzame samenwerking afgesloten

De Regie der Gebouwen en verschillende organisaties uit de bouw- en vastgoedsector, waaronder NAV, hebben afgelopen dinsdag het Charter voor Duurzame Samenwerking ondertekend. In dit Charter gaan de ondertekenaars, hun medewerkers en/of leden concrete engagementen aan om in de toekomst op een meer duurzame manier samen te werken. Het gaat daarbij om duidelijke afspraken rond correcte betaling van architecten en andere partners, maar ook rond fraudebestrijding, concurrentieregels, enz.

Het charter bevat elementen zoals extra aandacht voor kwaliteitsvolle bestekken, de naleving van de reglementering en concurrentieregels, goed gedrag bij deelname aan openbare aanbestedingen, het correct omgaan met vertrouwelijke informatie, respect voor veiligheid en arbeidsomstandigheden op werven, duurzame ontwikkeling en milieuvriendelijke oplossingen.

Het Charter wordt opgenomen als bijlage bij de bestekken van de Regie der Gebouwen en de aannemers die zich willen inschrijven voor een overheidsopdracht zullen voortaan ook dit Charter moeten ondertekenen om de daarin opgenomen principes te onderschrijven.

De organisaties die het charter vandaag ondertekenden zijn naast NAV o.a. de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten, de Confederatie Bouw, de Vereniging der Belgische Aannemers van Grote Bouwwerken (BVA), Bouwunie, FAB, ADEB-VBA, de brancheorganisatie van advies- en ingenieursbureaus (ORI) en de federatie van de technologische industrie (Agoria), de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS), de Confederatie van Immobiliënberoepen (CIB Vlaanderen en CIB België) en het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV).

Download hier het Charter voor duurzame samenwerking (PDF)

Ook interessant