Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook
Dossier Batibouw 2012

Batibouw 2012 Innovatie: Stotherm Brick (Video)  

Batibouw 2012 Innovatie: Stotherm Brick (Video)
Op het Innovation Parcours van Batibouw 2012 kwam Bouw & Wonen een interessante nieuwe ontwikkeling tegen bij Sto & Wienerberger. De Stotherm Brick. In onze Batibouw video krijgt u een woordje uitleg...
Wie energiebewust wil renoveren doet dit het best aan de buitenzijde van zijn woning. Dit beperkt het risico op koudebruggen en verzekert een perfecte isolatie. Dankzij het StoTherm Brick gevelisolatiesysteem is het nu mogelijk om het traditionele “bakstenen-gevelbeeld” te behouden in combinatie met na-isolatie aan de buitenzijde tegen de bestaande structuur.

Bekijk de video van Stotherm Brick op Batibouw 2012

Het systeem bestaat uit een isolatiedikte van 10 cm (EPS met lambda van minimaal 0,032), een wapeningslaag en de op kleefmortel bevestigde steenstrips. De totale dikte van de toevoeging blijft beperkt tot 14 cm, het maximum waarmee de rooilijn mag worden overschreden. Het gevelisolatiesysteem voldoet aan alle vereisten van brandveiligheid, thermisch en akoestisch comfort en biedt weerstand tegen alle weersinvloeden. Het verbetert de woongezondheid en schept een behaaglijk woonklimaat. StoTherm Brick brengt een innovatieve systeemoplossing waarbij het mogelijk is om naast de hoge energievereisten ook te voldoen aan de noden van creativiteit en esthetiek.

Eenmaal deze structuur geplaatst, worden de steenstrips kant-en-klaar geleverd op de bouwplaats en zijn gemakkelijk te monteren. Een keer bevestigd en opgevoegd zijn ze visueel niet meer te onderscheiden van een gevel in volledige baksteen. Bijna alle handvorm- en strengpersstenen uit het aanbod van Terca en Desimpel zijn verkrijgbaar in steenstrips. Dankzij de uitgebreide keuze zijn er gevarieerde afwerkmogelijkheden, zoals verschillende legverbanden en L-vormen voor hoektoepassingen.

Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
8 maart 2012
Bron: Bouw & Wonen

Dossier Batibouw 2012:

Nieuwsarchief:   
 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Dossier Batibouw 2017
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba