Buitenschrijnwerk

Schüco gelauwerd voor design en ecologie op Batibouw

Schüco’s tiende deelname aan Batibouw gaat tot nog toe niet onopgemerkt voorbij. De Duitse multinational – die wereldwijd oplossingen voor ramen, deuren, gevels en zonne-energiesystemen ontwikkelt – nam deel aan de ECO Award en de Design Award en werd op de beurs tweemaal tot finalist uitgeroepen.

Uit de vele inzendingen voor de Design Award werd het Panorama Design aluminium schuifsyteem ASS 77 PD.SI van Schüco door een vakjury – bestaande uit leden van de Orde van Architecten en de Associatie van Interieurarchitecten (AiNB) – als één van de drie genomineerden gekozen. Het systeem combineert de soberheid van een strakke vormgeving, door middel van uiterst slanke profielaanzichten en volledig onzichtbaar ingebouwde kozijnomrandingen, met een nieuw greeploos design. Hierdoor biedt dit systeem een optimaal en onbelemmerd uitzicht op de omgeving zonder afbreuk te doen aan de technische performantie. Schüco werd door de jury in het bijzonder weerhouden omwille van de strakke vormgeving, waarbij het principe “less is more” optimaal tot zijn recht komt.

Naast vormgeving voert Schüco ook innovatie, duurzaamheid en energie-efficiëntie hoog in het vaandel. Het 2° Systeem van Schüco illustreert dit perfect, en werd dan ook door de jury – onder toezicht van de staatssecretaris Melchior Wathelet – geselecteerd als één van de drie genomineerden voor de ECO Award. Het 2° Systeem is een intelligente, duurzame en tegelijkertijd stijlvolle oplossing voor de gevel van de toekomst. De jury prees de vooruitstrevende visie van Schüco op de gevel, waarmee het bedrijf een bijdrage wil leveren tot het beperken van de klimaatopwarming met twee graden Celsius. Het 2° Systeem voldoet immers aan alle essentiële functies voor de verbetering van de energiebalans van een gebouw.

Het gevelsysteem – dat uit verschillende lagen is opgebouwd – combineert functies van thermische isolatie, koeling en ventilatie met warmteopslag, zonnewering en energieproductie. Schüco creëerde dus een intelligente gevel, die zich aanpast aan verschillende weers- en klimaatomstandigheden en die hiervan op de best mogelijke wijze gebruikt maakt.

Schüco op Batibouw - Paleis 4 stand 200

Ook interessant