Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Weersverwachting voor de komende dagen  

Weersverwachting voor de komende dagen
Dinsdag 17 januari zijn er eerst nog lage wolken en mogelijk ook enkele aanvriezende mistbanken die in de voormiddag verdwijnen. Sommige wegen kunnen glad zijn door rijm- en ijsplekken. Overdag zijn de opklaringen vaak breed. De maxima liggen rond het vriespunt, ten zuiden van Samber en Maas schommelen ze van -2 tot -6 graden. Er waait een meestal zwakke oosten- tot noordoostenwind. Op de hoogten is hij soms matig.

Vanavond en vannacht wordt het meestal lichtbewolkt en opnieuw zeer koud. Plaatselijk kunnen zich lage wolken of aanvriezende mist vormen. De minima liggen tussen -4 en -8 graden in Laag- en Midden-BelgiŽ en tussen -10 en -14 graden in de Ardennen. De noordoostenwind is zwak en over het zuidoosten matig.

Woensdag blijft het droog en koud met eerst overal zon. In de loop van de dag wordt het voornamelijk over Vlaanderen bewolkt. De maxima liggen tussen -6 en +1 graad bij een zwakke of matige wind uit oost tot noordoost.

De rest van deze blijven we de invloed genieten van hoge druk. Donderdag blijft het droog en koud met zon en wolkenvelden die talrijker zullen zijn in het noorden van het land. De temperaturen stijgen in Laag-BelgiŽ tot rond +2 graden. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het vriezen met temperaturen tussen 0 en -4 graden.

Vrijdag en ook in het weekend krijgen we in de noordoostelijke tot oostelijke stroming op de meeste plaatsen veel bewolking te verwerken, in het noorden van het land eventueel met een lokaal spatje regen. In het zuiden van het land zijn er soms mooie opklaringen. De maxima liggen over het algemeen tussen -3 graden in de Ardennen en +3 graden in Vlaanderen. 's Nachts gaat het vriezen, in de Ardennen lokaal tot -10 graden. Of maandag de wind draait naar westelijke richtingen en maritieme lucht het land binnenkomt is nog niet zeker maar een Atlantische storing blijft vooralsnog boven de Britse Eilanden geblokkeerd. De temperaturen blijven ongewijzigd.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
17 januari 2017
Bron: KMI
Nieuwsarchief:   
 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Wat kunt u verwachten van 2017?
Dossier Batibouw 2017
BIS 2016
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Argenta Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba