Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Weersverwachting voor de komende dagen  

Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 28 april sleept eerst een zwakke regenzone nog over het centrum en vooral over het oosten van het land. Over het westen is een lokale bui mogelijk maar is het vaak droog met enkele opklaringen, vooral dan aan zee. In de namiddag wisselen opklaringen en enkele buien elkaar af. Ten westen van de Schelde wordt het meestal zonnig. De frisse maxima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen, rond 10 graden aan zee en 12 graden over het centrum. Er waait eerst een zwakke tot matige wind uit west tot zuidwest, later is hij matig uit noordwest.

Vanavond verdwijnen de laatste buien over het oosten snel. Vannacht blijft het droog, rustig en lichtbewolkt. De minima liggen schommelen van -2 graden in de Ardense valleien, rond 2 of 3 graden in het centrum tot +5 graden aan zee. Over de oostelijke landshelft vriest het aan de grond. De wind is zwak en veranderlijk.

Zaterdag blijft het zo goed als droog met 's ochtends eerst opklaringen. In de loop van de dag krijgen we stapelwolken. 's Avonds worden de opklaringen opnieuw breed. De maxima liggen tussen 9 graden in Hoog-België en 14 graden in het westen bij een overwegend zwakke en veranderlijke wind.

Zondag wordt het een duidelijk zachter en is het een groot deel van de dag droog maar bewolkt met hoge en middelhoge bewolking. In de loop van de namiddag trekt een zwakke neerslagzone het land in vanaf het zuidwesten. De temperaturen stijgen tot 17 graden. Zondagnacht gaat het harder regenen.

Maandag verlaat de regenzone ons land richting Duitsland en Nederland maar later overdag volgen nog enkele buien. Dinsdag kunnen regenzones boven Frankrijk (gedeeltelijk) ons land binnendringen. Het wordt dan zo'n 14 ā 15 graden. Ook woensdag en donderdag is er nog kans op regen.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
28 april 2017
Bron: KMI
Nieuwsarchief:   
 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
De Vlaamse Renovatiedag
Dossier Batibouw 2017
Vochtproblemen en vochtbestrijding
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba