Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Weersverwachting voor de komende dagen  

Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag is het eerst nog zwaarbewolkt, maar nog grotendeels droog. In het zuidoosten zijn de lage wolken of mist hardnekkig en valt er wat motregen. In de loop van de voormiddag breidt een regenzone zich geleidelijk uit van west naar oost. Na de middag wordt het vanaf de kust droger met enkele opklaringen in het westen en het centrum. De maxima liggen tussen 8 en 10 graden in Laag-België en tussen 4 en 7 graden in de Ardennen. De wind waait eerst matig en aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten. Na de doortocht van de regenzone ruimt de wind naar westnoordwest en wakkert aan naar vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan zee. Rukwinden van 60 tot 70 km/h.

's Avonds en 's nachts verlaat de regen het zuidoosten van het land en wordt het op de meeste plaatsen droog met opklaringen. Langs de Nederlandse grens kan nog een enkel buitje vallen. In het tweede deel van de nacht neemt de bewolking opnieuw toe. Op het einde van de nacht kan er wat lichte regen vallen langs de Franse grens. De minima liggen tussen -1 en +5 graden. De wind waait matig en eerst nog af en toe vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan zee uit westnoordwest, later krimpend naar zuidwest. Rukwinden tot 50 km/h.

Donderdag wordt het zwaarbewolkt. Vanaf de Franse grens gaat het eerst licht en later matig regenen. In Hoog-België gaat de regen over in smeltende sneeuw en op de toppen zelfs in sneeuw. De maxima liggen tussen +1 en +7 graden. De wind waait matig uit zuidzuidwest tot zuidwest. Aan zee waait de wind matig tot vrij krachtig. Op het einde van de namiddag ruimt hij naar west tot noordwest. 's Avonds blijft het ten zuiden van Samber en Maas sneeuwen. In de andere streken wordt het wisselend bewolkt en gaat de regen over in buien van smeltende sneeuw en later soms sneeuw. In de kuststreek is een donderslag niet uitgesloten. Op het einde van de nacht gaat het in het binnenland op de meeste plaatsen licht vriezen.

Vrijdag wordt het zwaarbewolkt met sneeuwbuien, die later in Vlaanderen overgaan in buien van regen of smeltende sneeuw. Deze buien kunnen af en toe hevig zijn. De maxima liggen rond -1 graad in Hoog-België en rond +3 of +4 graden in Laag-België. De wind waait matig tot vrij krachtig uit westzuidwest, ruimend naar noordwest. Door die stevige wind voelt het aan als -5 tot -10 graden. Tijdens het weekend wordt het wisselend bewolkt met stevige buien van sneeuw of smeltende sneeuw. De maxima liggen rond 2 graden, bij een matige wind uit west tot noordwest.
Vanaf maandag worden de opklaringen breder. Er is nog kans op sneeuwbuien, maar minder frequent en lichter dan de dagen ervoor. Het wordt ook kouder met temperaturen die niet of nauwelijks meer boven het vriespunt geraken.

weersverwachting voor vandaag
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
11 januari 2017
Bron: KMI
Nieuwsarchief:   

Meer nieuwsberichten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Dossier Batibouw 2017
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba