Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Weersverwachting voor de komende dagen  

Weersverwachting voor de komende dagen
Dinsdag 10 januari is het in het zuidoosten eerst nog zwaarbewolkt en kan er nog tijdelijk winterse neerslag vallen. Elders is het droog met opklaringen maar is er gevaar voor gladheid door lokale en verraderlijke ijsplekken. Later vandaag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met enkele buien vanaf het westen. In Hoog-België is een bui van smeltende sneeuw mogelijk. Maxima van 0 tot 3 graden in de Ardennen, rond 5 graden in het centrum en tot 6 of 7 graden in het westen. De wind waait in het binnenland zwak tot matig uit westelijke richtingen. Aan zee staat een matige tot af en toe vrij krachtige wind uit west tot noordwest.
Vanavond en vannacht wordt het geleidelijk overal droog met wolkenvelden, opklaringen en vorming van nevel. In Hoog-België wordt het mistig. Minima van 0 tot 4 graden bij een zwakke wind uit west tot noordwest die krimpt naar zuidwest en aanwakkert naar matig.

Woensdag zijn er eerst nog enkele opklaringen in het binnenland. In de Ardennen is het grijs en mistig. Vanuit het westen neemt de bewolking snel toe, gevolgd door lichte regen vanaf de kust. In de Ardennen valt de neerslag onder de vorm van regen of smeltende sneeuw. In de loop van de namiddag en avond verschijnen er opnieuw opklaringen vanaf de kust. De maxima schommelen tussen 2 graden op de Hoge Venen en 10 graden aan de kust. De wind is matig tot vrij krachtig uit zuidwest en ruimt na de regenzone naar west tot noordwest.

Donderdag trekt een actieve storing van west naar oost over het land. De dag begint zwaarbewolkt met eerst lichte regen of motregen, in de loop van de namiddag matige regen die ook in Laag- en Midden-België overgaat in smeltende sneeuw of mogelijk zelfs sneeuw. In Hoog-België valt er overwegend sneeuw en kan er 10 cm of meer vallen. De maxima schommelen tussen 1 en 6 graden.
Vrijdag wordt het wisselvallig met opklaringen en buien van regen of smeltende sneeuw in Vlaanderen en sneeuwbuien in de Ardennen. De maxima schommelen tussen -1 graad in de Ardennen en +6 graden aan zee.
Van zaterdag tot maandag blijft het wisselvallig met winterse buien of soms ook sneeuwbuien in Vlaanderen en sneeuwbuien in de Ardennen. 's Nachts gaat het overal vriezen in het binnenland. Overdag worden de temperaturen licht positief in Vlaanderen maar in de Ardennen blijft het vriezen.

weersverwachting voor vandaag
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
10 januari 2017
Bron: KMI
Nieuwsarchief:   

Meer nieuwsberichten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Dossier Batibouw 2017
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba