Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Weersverwachting voor de komende dagen  

Weersverwachting voor de komende dagen
Maandag 9 januari blijft het grijs en miezerig met nevel of mist. De maxima liggen tussen 0 graden in de Hoge Venen en 8 graden aan zee. De zuidzuidwestenwind neemt toe naar matig in het binnenland en matig tot vrij krachtig aan zee. Vanavond en vannacht trekt een actieve storing van west naar oost met soms matige regen in Laag- en Midden-BelgiŽ maar smeltende sneeuw of tijdelijk sneeuw in Hoog-BelgiŽ. Na de regenzone kunnen er in de opklaringen plaatselijk ijsplekken ontstaan. De minima liggen tussen 0 graden op de Ardense hoogten en +4 graden aan zee. Aan de grond kan het overal licht vriezen. De wind waait eerst matig en aan zee soms vrij krachtig uit zuid tot zuidwest. Na de doortocht van de storing krijgen we aan zee een matige west- tot noordwestenwind en in het binnenland een zwakke westenwind.

Dinsdagmorgen valt er in de Ardennen eerst nog wat sneeuw, daarna blijft het overwegend droog en wisselend tot zwaarbewolkt met op vele plaatsen ook nevelig weer, in Hoog-BelgiŽ mist. Later op de dag wordt wat lichte regen mogelijk in het westen. Maxima tussen 1 graad in de Ardennen en 7 graden aan zee. Matige en later zwakke wind uit westelijke richting.

Woensdag is het zwaarbewolkt met soms lichte regen. In Hoog-BelgiŽ kan het eerst nog sneeuwen, later valt er smeltende sneeuw. Tegen de avond komen er in het westen opklaringen. Het is zacht met maxima rond 10 graden in het centrum. Donderdag is het eerst overwegend droog met veel wolken, later valt er wat regen in Vlaanderen en sneeuw in Hoog-BelgiŽ. Maxima rond 6 graden. De wind is matig tot vrij krachtig uit west tot zuidwest. Vrijdag wordt wisselvallig met winterse buien, vooral in de noordoostelijke landshelft. In het westen is het droger met meer opklaringen. Het wordt kouder, met maxima rond 4 graden en een gure westenwind.

Tijdens het weekend blijft het wisselvallig en het wordt nog kouder. Ook in Laag- en Midden-BelgiŽ worden sneeuwbuien verwacht. Maxima rond 2 of 3 graden. 's Nachts gaat het in het binnenland vanaf donderdagnacht overal vriezen.

weersverwachting voor vandaag
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
9 januari 2017
Bron: KMI
Nieuwsarchief:   

Meer nieuwsberichten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Dossier Batibouw 2017
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba