Ventilatie

In 5 stappen naar een energiezuinige woning

In 5 stappen naar een energiezuinige woning
De voorbije jaren surften bijna 750.000 bezoekers naar renovatie2020.be om er hun woning op een energieverstandige manier te leren renoveren. Conform het Renovatieprogramma2020 van de Vlaamse Overheid stonden hierin 4 actiepunten centraal: dakisolatie, buitenmuurisolatie, het vervangen van energieverslindende ramen en het plaatsen van een HR-verwarmingsketel. Maar hoe beter geïsoleerd en hoe luchtdichter een bestaande woning wordt gemaakt, hoe groter het belang van gecontroleerde ventilatie. Daarom dat www.renovatie2020.be een vijfde blok ‘ik wil mijn woning ventileren’ aan zijn homepage heeft toegevoegd. Ook het themadossier van het volgende nummer van het gratis digitaal magazine Renozine2020 is volledig aan ventilatie bij renovatie gewijd.

Energiezuinig renoveren? Ventileren!

Je droomt van een lagere energiefactuur en een hoger wooncomfort? Je wil de waarde van je woning opdrijven én genieten van heel wat premies en een belastingvermindering? Dat alles bereik je door je woning op een energiezuinige manier te renoveren. Hiervoor helpt renovatie2020.be je al ruim vijf jaar op de goede weg. Op deze website, die werd opgestart naar aanleiding van het EnergieRenovatieprogramma2020 van de Vlaamse Overheid, krijg je - renovatiestap per renovatiestap - op een heel overzichtelijke en praktische manier uitleg over wat de overheid adviseert, welke oplossingen voorhanden zijn om aan deze richtlijn te voldoen, waar documentatie kan worden aangevraagd, waar verdelers en plaatsers te vinden zijn, van welke premies kan worden genoten, wat de geschatte kost en terugverdientijd zijn …

Hoe beter bestaande woningen geïsoleerd worden en hoe luchtdichter ze worden gemaakt, hoe meer ook ventilatie een absolute must wordt. Want waar warmte niet naar buiten kan, kunnen er ook geen vocht, hinderlijke geuren of schadelijke stoffen van bijvoorbeeld onderhoudsproducten of verf worden afgevoerd. En in een luchtdichte woning, kan er ook geen verse buitenlucht op een natuurlijke manier worden aangevoerd..
Daarom dat er, nu al bijna 750.000 kandidaat-verbouwers naar www.renovatie2020.be surften om er hun woning energiezuinig te leren maken, naast de 4 bestaande stappen
1. ik wil mijn dak of zolder isoleren
2. ik wil mijn glas/raam vervangen,
3. ik wil mijn verwarmingsketel vervangen
4. ik wil mijn buitenmuur isoleren
een vijfde stap
5. ik wil mijn woning ventileren
aan de homepage van renovatie2020.be werd toegevoegd.
In 5 stappen naar een energiezuinige woning

Gratis Renozine2020

Om nog meer mensen aan te sporen om hun woning energiezuinig te maken, lanceerde Renovatie2020.be onlangs ook de Renovatie2020-challenge. Als je je hiervoor inschrijft, krijg je elke maand het digitaal magazine Renozine2020 gratis in je mailbox. Zo blijf je op de hoogte van al het nieuws inzake energiezuinig renoveren in het algemeen en van de renovatie2020-acties in het bijzonder, krijg je tal van nuttige tips & tricks, verneem je alles over de laatste premie-updates en lees je tal van inspirerende getuigenissen van verbouwers die de energiezuinige renovatie2020-stappen al hebben gezet.

In het volgende nummer van Renozine2020 is het themadossier gewijd aan de installatie van een ventilatiesysteem in bestaande woningen. Daarnaast lees je hoe Bert en Inge hun huis renoveerden tot een bijna-energieneutrale woning en van welke voordelen ze dankzij deze energiezuinige renovatie nu allemaal genieten. Tevens leer je welke gevelsteen het meest geschikt is om buitenmuren na te isoleren binnen het rooilijndecreet, en kom je alles te weten over de hervormde energiepremies voor renovatie vanaf 1 januari 2017.

Je inschrijven voor het gratis Renozine2020.be kan door je e-mailadres op te geven via www.renovatie2020.be of via www.renozine2020.be.

Ook interessant