Architectuur

MVRDV ontwerpt woongebouw in Rennes

MVRDV heeft samen met ALL en Giboire de prijsvraag voor een woongebouw in de Franse stad Rennes gewonnen. Het complex Ilot de l’Octroi omvat 135 woningen, waarvan twee derde koop en de rest sociale huur. Ieder appartementen heeft eigen buitenruimtes, variërend van balkons met uitzicht op het water tot loggia’s en terrassen.
Deze buitenruimtes bevinden zich op verschillende hoogtes zodat alle bewoners een weids uitzicht krijgen. De groene daken en bomen op en in het gebouw vormen een verbinding met de omliggende groene publieke buitenruimte.

De gekromde buitengevel leidt de bezoeker vanaf de weg via het plein met terrassen en theater naar de lager gelegen rivieroever. Het bovenste gedeelte van de gevel licht ‘s avonds op door middel van geïntegreerde ledverlichting.

Dankzij de gebogen vorm van de gevel wordt de daktuin met werkplaatsen en botanische tuin op de tweede verdieping eenvoudig toegankelijk voor alle bewoners. De buitengevel krijgt drie verschillende structuren en meerdere grijstinten die naar boven toe geleidelijk lichter worden

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant