Second Home

Investeren in een bungalow of vakantiewoning

Is investeren in een bungalow of vakantiewoning een goed idee? Wil je dicht bij huis op vakantie zonder ook maar een beetje in te boeten op het vakantiegevoel? Dan is een eigen vakantiewoning – in de Kempen, in de Ardennen of aan zee – de oplossing bij uitstek voor jou. Lees hier waarom een bungalow kopen nog niet zo’n gek idee is.

Hoewel je naar sommige internationale bestemmingen voor een prikje vliegt, blijven vliegvakanties en verre reizen over het algemeen erg duur. En had je er al aan gedacht hoe vervuilend een internationale vliegreis is? Maar de prijs en de milieukost zijn niet de enige redenen om dicht bij huis op vakantie te gaan. Een reisje naar Nederland of een verblijf aan onze Belgische kust staat garant voor een zorgeloze vakantie in een vertrouwde omgeving waar je de taal meester bent. Een dichtbijhuisvakantie is bovendien ideaal met kinderen: geen urenlange autoritten of vliegreizen, maar eenvoudige, ouderwetse binnen- en buitenpret. Geen gedoe, gewoon plezier!

Vakantiehuis of bungalow

Een dichtbijhuisvakantie kun je op verschillende manieren invullen:
  • Staycation: gewoon bij jou thuis
  • Bij familie of vrienden, bijvoorbeeld via woningruil
  • Op hotel of in een b&b
  • Een vakantiehuisje huren
  • Een vakantiewoning kopen

Het leuke aan een vakantiehuis of bungalow in een vakantiepark is dat je er écht een vakantiegevoel hebt. Je hoeft heus het land niet uit om de dagelijkse beslommeringen achterwege te laten. In een bungalowpark wanen jij en je kroost je lekker ver van huis, in een ontspannende omgeving waar altijd wel iets leuks te doen is – en dat zonder een kostelijke vlieg- of autoreis.

Bungalow kopen?

De meeste mensen kiezen ervoor om voor een of meerdere weken een bungalow te huren. Die oplossing is ideaal als je lang op voorhand weet wanneer je op vakantie wil, en hooguit een paar weken vakantie neemt. Wie daarentegen veel vrije tijd heeft – denk maar aan gepensioneerden en renteniers – is vaak beter af met een eigen bungalow. Als je een bungalow of vakantiehuisje koopt, geniet je verschillende voordelen:
  • Je verblijft er wanneer je wil.
  • Je richt het in naar je eigen smaak.
  • Indien je het huisje ook af en toe verhuurt, profiteer je van de huurinkomsten.
  • Je krijgt er als het ware een tweede thuis bij: een plek die je na verloop van tijd door en door kent.

Ook interessant