Architectuur

Expositie Nederlandse en Vlaamse architectuur

Op 8 oktober start in het Deutsches Architecturmuseum Frankfurt een expositie over Nederlandse en Vlaamse architectuur van de afgelopen dertig jaar. De tentoonstelling biedt niet alleen een overzicht, maar vormt tevens het startpunt voor een dialoog over de architectonische ontwikkeling aan de twee kanten van de landsgrens. Dat meldt het Vlaams Architectuurinstituut (VAi).

De architectuur maakte de afgelopen drie decennia zowel in Nederland als Vlaanderen een bijzondere ontwikkeling door. Terwijl de internationale beeldvorming over Nederland werd gedomineerd door het stempel Superdutch, bleef de Vlaamse architectuur lange tijd onzichtbaar voor een buitenlands publiek. Toch evolueerde ook daar de architectuur op fundamentele wijze.

In het Deutsches Architecturmuseum worden de ontwikkelingen in beide landen naast elkaar gelegd en met elkaar in dialoog gebracht. “Een presentatie van architectuurprojecten in Vlaanderen en Nederland is uitdagend om verschillende redenen. Ondanks de gemeenschappelijke taal, en de relatieve culturele vertrouwdheid, opereren architecten in Nederland en Vlaanderen in een opmerkelijk verschillend architectuurklimaat, ruimtelijke en culturele context”, meldt het VAi.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant