Duurzaam Bouwen

iLumen als enige Belgische kmo genomineerd voor Intersolar award

Net als de voorbije jaren zal iLumen ook in 2016 aanwezig zijn op Intersolar Europe in München, de meest prestigieuze beurs in de sector van de zonnepanelen. Met de PIDbox Mini maakt de onderneming uit Tessenderlo kans op een award. Bovendien stelt het Limburgs team een gloednieuw product voor: slimmevoeding.
Tijdens de exhibitiedagen, van 22 tot en met 24 juni, reikt de organisatie van Intersolar Europe drie awards uit. iLumen is bijzonder trots dat zijn PIDbox Mini werd opgenomen bij de 10 genomineerden in de categorie ‘photovoltaics’.

PIDbox Mini

De PIDbox Mini verhoogt het rendement van zonnepanelen en verlengt de levensduur ervan. Wat dit toestel zo uniek maakt, is dat het onafhankelijk van de omvormer werkt en daardoor nooit schade kan berokkenen. Na de installatie van de PIDbox Mini blijven dan ook alle omvormergaranties gelden. iLumen verwierf twee patenten op deze serietechnologie.

Vandaag wordt de PIDbox Mini in meer dan 36 landen aan de man gebracht, goed voor zo’n 5.000 klanten en een totaal geïnstalleerd vermogen groter dan 550 MW. Onafhankelijk onderzoek van KU Leuven bewees een gemiddelde rendementstoename van 7,5% bij zonnepanelen na de installatie van de PIDbox Mini.

Lancering slimme voeding

Tijdens Intersolar Europe lanceert iLumen een slimme voeding die compatibel is met de PIDbox Mini. Deze voeding is in staat om de prestaties van de PIDbox Mini perfect te monitoren. Andere voordelen van dit nieuw product zijn de aaneenschakelbaarheid en het intelligent gebruik van energie. Zo zorgt de slimme voeding ervoor dat de PIDbox Mini in stand-by modus nog minder energie verbruikt dan normaal. De slimme voeding is volledig waterdicht en eenvoudig te monteren.

Ook interessant