Verbouwen

Renovatiedag: Verbouwen rijkswachtkazerne tot cohousing

Renovatiedag: Verbouwen rijkswachtkazerne tot cohousing
Youri De Pelecijn
In onze reeks over de Vlaamse Renovatiedag laten wij u deze keer de verbouwing van rijkswachtkazerne tot cohousing in het Antwerpse Deurne zien. Samen met drie bevriende gezinnen wordt eind 2013 een voormalige rijkswachtkazerne aangekocht om te verbouwen tot een cohousing project met gemeenschap functies en tuin.

Om de karakteristieke bakstenen gevel en de degelijke ruwbouw constructie maximaal te kunnen hergebruiken wordt het gebouw uitgebreid op de achtergevel en wordt het zadeldak vervangen door een volwaardig dakvolume. De uitbreidingen worden gerealiseerd in houtskelet met ecologische materialen. En voorzien van een groendak, een regenwaterrecuperatiesysteem en zonneboilers. Zo wordt een goed geïsoleerde, duurzame en ecologische eigen woning gerealiseerd die beantwoord aan de moderne comforteisen van een hedendaagse gezinswoning.

Zondagnamiddag 29 mei 2016 organiseren NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren De Vlaamse Renovatiedag. Voor u als toekomstige verbouwer de kans om een kijkje te nemen in 107 gerealiseerde renovatieprojecten. Bouw & Wonen laat u elke dag alvast één van de deelnemende projecten zien.

Renovatiejaar: 2015-2016
Kazerne

Bureaugegevens
Youri De Pelecijn Architect

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op
de website van De Vlaamse Renovatiedag

Ook interessant